Gutiérrez vertoont zich weer op trainingsveld FC Twente

Reacties

Felipe Gutiérrez (24) is opnieuw een stap dichter bij zijn rentree na een slepende knieblessure. Hoewel nog niet zeker is of de Chileense middenvelder dit seizoen bij FC Twente nog speelminuten gaat maken, deed hij dinsdag wel aan een deel van de groepstraining mee.

Gutiérrez vertoont zich weer op trainingsveld FC Twente

De Chileense middenvelder kwam dit seizoen nog geen wedstrijd in actie voor de Tukkers vanwege een slepende knieblessure die hij overhield aan het WK. Hij moest zelfs geopereerd worden vanwege zijn klachten aan zijn linkerknie, waarin ook kraakbeenproblemen waren geconstateerd.

In oktober en november verbleef Gutiérrez in zijn geboorteland om in alle rust te revalideren van de operatie die hij heeft ondergaan. Na zijn terugkeer op Nederlandse bodem toonde trainer Alfred Schreuder zich al zeer voorzichtig over de terugkeer van de Chileen. 'Het is een illusie te denken dat hij na de winterstop alweer inzetbaar is. Hij heeft een ingrijpende operatie achter de rug. We mogen blij zijn als hij op het einde van het seizoen nog in actie kan komen.'

De 24-jarige regisseur op het middenveld van de Tukkers sukkelde in aanloop naar het WK al met klachten aan zijn knie, maar werd gewoon opgeroepen door bondscoach Jorge Sampaoli en kwam in alle vier wedstrijden die Chili speelde in actie. Bij terugkeer in Enschede bleek dat Gutiérrez lang uit de roulatie zou zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.