Gutiérrez neemt bij rentree meteen het voortouw bij Twente

Reacties

Felipe Gutiérrez maakte zaterdag tegen PSV (0-5) een kwartier voor tijd zijn rentree voor FC Twente in de Eredivisie. De Chileense middenvelder miste door een knieblessure de eerste 28 speelronden, maar maakte tijdens zijn eerste competitieoptreden sinds 3 mei 2014 meteen weer indruk op trainer Alfred Schreuder.

Gutiérrez neemt bij rentree meteen het voortouw bij Twente

Schreuder sprak na afloop van de forse thuisnederlaag tegen de aanstaande kampioen uit Eindhoven al zijn ergernis uit over het niveau dat sommige spelers – vooral de jongelingen die door de vele blessures eens een kans kregen – haalden. 'Nadat Gutiérrez in het veld kwam zag je het verschil. Hij is er lang uit geweest, maar hij laat zien wat er in het voetbal gevraagd wordt. PSV heeft daar elf spelers van lopen, dat is een goede les voor ons', zegt Schreuder op de Twente-website.

De rentree van Gutiérrez vormt dan ook een broodnodig lichtpuntje voor de sportief en financieel geplaagde Tukkers in aanloop naar de halve finale in het bekertoernooi van aanstaande dinsdag tegen PEC Zwolle. Behalve de 24-jarige regisseur zullen ook Hidde ter Avest, Luc Castaignos, Jesús Corona, Renato Tapia en Hakim Ziyech (mogelijk) weer van de partij zijn.

'Met Tapia en Ter Avest hebben we geen risico willen nemen, omdat zij niet fris waren. Felipe hebben we minuten gegeven en we zullen kijken hoe hij er voor staat. Felipe is lang uit de roulatie geweest en we moeten van hem geen wonderen verwachten, maar we laten hem niet voor niks invallen', aldus Schreuder.

'Dit is toch een geweldig gevoel, een opluchting ook', vertelde Gutiérrez zelf na afloop. 'Dat de supporters mij direct toezongen was mooi, een teken dat ze me nog niet vergeten zijn. Vandaag kon ik vijftien minuten spelen, nu is de vraag hoe mijn knie zich houdt. Hopelijk heb ik morgen geen last en kan ik verder werken. Hoe lang het gaat duren voordat ik weer helemaal terug ben? Dat is nog even afwachten. Op dit moment ben ik al heel blij dat ik eindelijk weer heb gespeeld.'

Het bekertoernooi vormt voor Twente een uitgelezen mogelijkheid toch nog wat van het seizoen te maken. De Tukkers kregen in maart al drie punten in mindering voor de financiële wanorde en staan met 37 punten negende. Bij een nederlaag tegen PEC Zwolle zijn de play-offs de laatste optie om toch nog Europees voetbal te halen. Dan moet de bekerhouder zijn titel wel prolongeren en moet Twente de achtste plaats veroveren op Willem II, dat één punt meer heeft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.