Gutiérrez keert extra gemotiveerd terug bij Twente

Reacties

Felipe Gutiérrez is blij dat hij weer terug is bij FC Twente. De vorig seizoen door een slepende knieblessure geplaagde Chileen maakte dinsdag zijn rentree op het trainingsveld in Hengelo na een turbulente zomer.

Gutiérrez keert extra gemotiveerd terug bij Twente

Gutiérrez maakte immers deel uit van de Chileense selectie die in eigen land de Copa América won. Voor de Twente-middenvelder was er slechts een bijrol; alleen in de halve finale tegen Peru mocht hij vier minuten meedoen.

Bij terugkomst in Enschede trof de 24-voudige international een compleet gerenoveerde selectie aan. Door de financiële zorgen moest Twente immers de nodige sleutelspelers laten gaan, maar met Gutiérrez, Kamohelo Mokotjo en Hakim Ziyech kan trainer Alfred Schreuder nog altijd over een voor Eredivisie-begrippen prima middenveld beschikken.

'Het voelt goed om hier weer te zijn', vertelt Gutiérrez op de website van FC Twente. 'Het was bijzonder om de Copa América met Chili in eigen land te winnen. Toch voelde het anders, in de halve finale tegen Peru kwam ik wel in actie, maar in de finale niet. Dan hou je er toch een ander gevoel aan over. Maar de Copa América is geweest, ik wil weer verder kijken.'

De middenvelder wil immers revanche nemen voor een mislukt seizoen. Na het WK keerde hij terug met een slepende knieblessure, die er uiteindelijk voor zorgde dat hij slechts vijf competitieduels in de hoofdmacht meedeed vorig seizoen.

'Ik kijk er naar uit om weer volledig mee te trainen met de jongens en mijn wedstrijden te spelen', aldus Gutiérrez. 'Ik hoop dat ik er snel bij kan zijn, ik voel me namelijk goed. Na de vakantie wil je vaak graag nog langer bij je familie blijven, maar ik kon eigenlijk niet wachten om weer naar Nederland te gaan. Ik wil weer voetballen, daar verheug ik me echt op. Ik ben extra gemotiveerd, ook omdat ik vorig seizoen veel heb moeten missen door mijn blessure.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.