Gutiérrez duikt na vertrek uit Newcastle op bij Deportivo

Reacties

Zeven jaar na zijn vertrek bij Real Mallorca keert Jonás Gutiérrez terug in de Primera División. De eerder deze zomer bij Newcastle United weggestuurde Argentijn kan onder voorbehoud van de medische keuring aan de slag bij Deportivo La Coruña.

Gutiérrez duikt na vertrek uit Newcastle op bij Deportivo

Deportivo meldt dinsdagochtend op de eigen website dat Gutiérrez de komende dagen over zal komen uit Argentinië, waar hij verbleef sinds zijn contract bij Newcastle niet werd verlengd. Als de van teelbalkanker genezen middenvelder de medische keuring doorstaat, tekent hij een eenjarig contract met de enkelvoudig kampioen van Spanje.

Gutiérrez maakte eind vorig seizoen indruk door in maart zijn rentree te maken na de slopende ziekte waarmee hij te maken kreeg. Hoewel de 32-jarige ex-international de club daarna met een goal en een assist in de laatste wedstrijd tegen West Ham United (2-0) zelfs behoedde voor degradatie, besloten The Magpies zijn contract na zeven jaren trouwe dienst niet te verlengen.

Hoewel Gutiérrez dat nieuws op weinig sjieke wijze te horen kreeg, biedt zijn status als transfervrije speler hem wel de kans om na afloop van de transferdeadline terug te keren in Spanje. Tussen 2005 en 2008 kwam de in eigen land bij Vélez Sarsfield doorgebroken Spider-Man (naar aanleiding van het masker dat hij opdeed bij het vieren van een doelpunt) al tot 96 competitieduels en vijf goals namens Real Mallorca.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.