Gusev bezorgt tiental Dinamo gelijkspel tegen Ajax

Ajax keert met een gelijkspel terug uit Oekraïne. De ploeg van Martin Jol speelde met 1-1 gelijk tegen Dinamo Kiev, dat ruim een half uur met tien man speelde na rood voor Denys Garmash.

In het eerste kwartier wist Ajax met hangen en wurgen een tegentreffer te voorkomen. Andriy Yarmolenko kwam net tekort bij de tweede paal, terwijl Vurnon Anita bijna zijn eigen doelman passeerde. Maarten Stekelenburg hield zijn doel echter schoon, waarna Ajax beter in de wedstrijd kwam. In de 22ste minuut kreeg Luis Suarez de eerste grote kans namens de bezoekers.

Na een lepe pass van Mounir El Hamdaoui schoot de Uruguayaan via doelman Maksym Koval voorlangs. Ajax zag in dat er wat te halen viel en creëerde nog drie goede kansen voor rust. El Hamdaoui probeerde het in de korte hoek, Suarez schoot hard op Koval en de Dinamo-doelman kon ternauwernood redding brengen op een inzet van Eyon Enoh na een korte terugspeelbal.

De eerste tien minuten van de tweede helft waren onrustig en vanaf de 56ste minuut moest de thuisclub met tien man verder toen Garmash zijn tweede gele kaart ontving na een overtreding op Jan Vertonghen. De vrije trap van Demy de Zeeuw die daarop volgde werd door dezelfde Vertonghen een minuut later achter Koval gekopt en bezorgde Ajax een verdiende voorsprong.

De Jong was in de 64ste minuut nog dicht bij de 0-2, maar zijn inzet was te slap om uitblinker Koval te verrassen. Twee minuten later viel er een treffer aan de andere kant. Na een uittrap van Koval verloor Oleguer een luchtduel, waarna Oleh Gusev alleen op Stekelenburg af kon gaan. De middenvelder maakte alleen voor de international geen fout en zette Dinamo op gelijke hoogte.

Dinamo was tevreden met de 1-1, ook al kreeg het nog wel enkele kansen. De beste mogelijkheden waren in de slotfase echter voor Ajax. Suarez en El Hamdaoui hadden de Amsterdammers nog naar een zege kunnen schieten, maar Koval hield Dinamo op de been. Volgende week woensdag volgt de return in Amsterdam voor een plaats in de groepsfase van de Champions League.