Gündogan vier weken langer afwezig bij Borussia Dortmund

Borussia Dortmund moet het langer dan verwacht stellen zonder Ilkay Gündogan. De 22-jarige spelmaker hield de afgelopen twee weken rust vanwege een rugblessure, maar moet langer aan de kant blijven. Hij heeft zijn onderrug overbelast.

Gündogan vier weken langer afwezig bij Borussia Dortmund

Gündogan keerde maandag terug uit een ziekenhuis, waar hij voor onderzoek naartoe was geweest. Door hetgeen daar werd geconstateerd kan Dortmund-trainer Jürgen Klopp vrijwel de gehele maand september geen beroep doen op de Duitser met Turkse roots. En dat terwijl hij op het middenveld doorgaans een bepalende rol heeft.

In de Bundesliga mist Gündogan daardoor de confrontaties met Eintracht Frankfurt, Hamburger SV, 1. FC Nürnberg en SC Freiburg. Bovendien gaat ook de kwalificatiewedstrijd voor het WK 2014 van Duitsland tegen Oostenrijk aan hem voorbij en moet hij de start van de groepsfase van de Champions League vanaf de tribunes bekijken.

Hoewel Gündogan een belangrijke schakel is in het elftal van Klopp, heeft de 46-jarige oefenmeester met Nuri Sahin en Henrikh Mkhitaryan wel twee gelijkwaardige alternatieven achter de hand. Met dat tweetal op het middenveld was BVB tijdens de afgelopen twee speelronden te sterk voor Werder Bremen (1-0) en Eintracht Braunschweig (2-1).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen