Gündogan en Dortmund hebben weer wat reden tot lachen

Reacties

Door thuis met 1-0 te winnen van 1899 Hoffenheim heeft Borussia Dortmund de onwezenlijke laatste plaats in de Bundesliga weer verlaten. Ilkay Gündogan (foto) was de gevierde man.

Gündogan en Dortmund hebben weer wat reden tot lachen

Trainer Jürgen Klopp had in aanloop naar het thuisduel met Hoffenheim al laten weten dat het terugvallen naar de laatste plaats vorige week slechts een bevestiging was van wat hij al wist. 'We constateerden al eerder dat we een probleem hadden, daar was de nederlaag tegen Eintracht Frankfurt niet per se voor nodig.' De oefenmeester wist tegelijkertijd ook dat de wereld er bij een overwinning ineens heel anders uit zou zien.

En die overwinning kwam er. Dat die niet geboekt werd dankzij oogstrelend voetbal, kon iedereen in het Signal Iduna Park vrijdagavond gestolen worden. Zo kon de eerste helft grofweg verdeeld worden in een fase vóór de openingsgoal van Ilkay Gündogan en een periode daarna. Na die treffer werd het spel behoorlijk rommelig, maar de 1-0 was een gevolg van een openingsfase waarin Dortmund de tegenstander aardig onder druk zette.

Ilkay Gündogan (derde van links) kopt namens Borussia Dortmund de winnende tegen de touwen: 1-0.
Ilkay Gündogan (derde van links) kopt namens Borussia Dortmund de winnende tegen de touwen: 1-0.

Met een rake kopbal tekende middenvelder Gündogan voor zijn eerste clubgoal sinds eind juli 2013, toen hij in de wedstrijd om de Duitse Super Cup scoorde tegen Bayern München. Sinds augustus vorig jaar (een interland met Duitsland tegen Paraguay, waarin hij nota bene ook scoorde, was zijn laatste wedstrijd) was hij vervolgens uitgeschakeld door een hardnekkige rugblessure. Halverwege oktober maakte hij, na ruim een jaar afwezigheid, zijn rentree.

De ruststand bleek ook de eindstand, mede omdat Dortmund-spits Pierre-Emerick Aubameyang twee goals zag worden afgekeurd, Mats Hummels een bal van de Dortmund-doellijn kopte en Hoffenheim in de slotfase geen strafschop kreeg. Daardoor boekten Klopp en zijn mannen de vierde overwinning in veertien competitieduels. BVB stijgt door de benauwde overwinning naar plaats veertien, op slechts vier punten van het linkerrijtje.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.