Gullit staat wel open voor Oranje, nieuw kapsel Pogba

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Gullit staat wel open voor Oranje, nieuw kapsel Pogba

• Voorafgaand aan het Champions League-duel van Ajax met FK Rostov liet analyticus Ruud Gullit bij Veronica weten wel open te staan voor een rol bij Oranje. Hij zou best de naar Fenerbahçe vertrokken Dick Advocaat als assistent willen opvolgen. Mede-analyticus Ronald de Boer speelde daar met een kwinkslag op in. 'Ze zoeken wel iemand met ervaring bij Oranje', aldus De Boer over de 66-voudig international, die in 1994 vanwege een conflict niet mee ging naar het WK in de Verenigde Staten. Uiteindelijk kwam Gullit in het Oranje-shirt tot 66 optredens. Eerder liet Gullit al eens weten graag bondscoach te worden.

• Veel is nieuw voor Paul Pogba na zijn overstap van Juventus naar Manchester United. Nieuwe club, nieuw shirt en nieuw seizoen. Daar hoort natuurlijk ook een nieuw kapsel bij! Passend? Oordeelt u zelf maar.

• Geduld is een schone zaak voor de supporters van Telstar.

'Ik was verrast door het vertrek. En natuurlijk was Dick vrijblijvend adviseur, maar hij had toch minimaal even een belletje kunnen plegen.'
Kees Jansma, commissaris van ADO, had het vertrek van Dick Advocaat als technisch adviseur niet helemaal zien aankomen. Advocaat tekende deze week een contract als nieuwe hoofdcoach bij Fenerbahçe, maar Jansma had nog niets vernomen voordat het nieuws naar buiten kwam. (Algemeen Dagblad)

• Precies 22 jaar geleden maakte Zinedine Zidane zijn debuut voor het Franse nationale team.  

Marco Asensio stond al bijna twee jaar onder contract bij Real Madrid, maar na verhuurperiodes bij Real Mallorca en Espanyol maakt de zoon van een Spaanse vader en een Nederlandse moeder ook daadwerkelijk deel uit van de hoofdmacht. Alle aandacht beviel hem goed tijdens zijn presentatie.

'Natuurlijk speelde de negatieve houding van een klein groepje fans een rol. Die beker bier die ik onlangs in mijn gezicht kreeg na Moeskroen, gaf de doorslag. Het was een klein duwtje dat ik nodig had.'
• Voor Steven Defour was de beker bier in zijn gezicht de druppel die het (bier)glas liet overlopen, waardoor hij definitief vertrok bij Anderlecht. De Belgische middenvelder, die onlangs overstapte naar Premier League-club Burnley, had daarvoor overigens al behoorlijk wat mot met fans van zijn eigen club. (Het Nieuwsblad)

• Deze meneer had zin om eens even Aly Keita, de keeper van Östersunds FK, achterna te zitten en hem een klap te verkopen bij het duel tussen Jönköpings Södra en Östersunds in de hoogste divisie van Zweden. Gelukkig werd de hooligan snel in de kraag gevat, maar de wedstrijd werd vervolgens wel gestaakt... Keita bleef ondanks de klap ongedeerd.

'Ik wil graag zien hoe Robin ervoor staat. Hij is nog steeds een man die goals kan maken, hè. Ik hoop dat we elkaar blij kunnen maken.'
Dick Advocaat kijkt als de nieuwe trainer van Fenerbahçe uit naar de samenwerking met aanvaller Robin van Persie. De twee werkten nooit eerder samen, ook niet bij het Nederlands elftal. (De Telegraaf )

'Iets wat ik niet begrijp is dat er wordt gezegd dat Arsenal geld heeft en dat ze kunnen concurreren met andere clubs op de markt, maar als het seizoen start kan Arsenal ineens niet concurreren. We weten allemaal dat geld slecht is, maar je moet betalen wil je goede spelers halen.'
Thierry Henry heeft Arsenal-manager Arsène Wenger een veeg uit de pan gegeven voor zijn transferbeleid. De oud-aanvaller van de Londense ploeg, die onder leiding van Wenger in 2004 voor het laatst de Engelse landstitel won, maakt zich duidelijk zorgen over The Gunners en vindt dat de Franse trainer de knip moet trekken voor goede spelers. (Sky Sports)

• De Britse topkok Gordon Ramsay trok weer even de kicksen aan bij zijn oude club. Ramsay speelde vanaf zijn twaalfde in de jeugdopleiding van Glasgow Rangers, het tegenwoordige Rangers FC, maar door een zware knieblessure moest hij noodgedwongen stoppen met voetbal. Bij Rangers keerde hij weer terug in het Ibrox Stadium, waar Ramsay na de training een heerlijke maaltijd op tafel zette voor de selectie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.