Guidetti zet verhoudingen op scherp: 'Manchester wordt weer blauw'

Reacties

John Guidetti kijkt reikhalzend uit naar het tweeluik met Manchester United in de halve finale van de Europa League. 'Het worden twee finales.'

Guidetti zet verhoudingen op scherp: 'Manchester wordt weer blauw'

Guidetti verruilde het Zweedse IF Bromma in 2007 op vijftienjarige leeftijd voor Manchester City. Daar stond hij in totaal acht jaar onder contract, al werd hij veelvuldig verhuurd aan onder meer Feyenoord en Celtic. In de zomer van 2015 vertrok hij definitief naar Celta de Vigo, waarmee hij dit seizoen de halve eindstrijd van de Europa League bereikte.

Daarin is Manchester United de tegenstander. 'Ik heb zes jaar in Manchester gewoond, dus ik volg beide clubs uit die stad nog steeds goed', vertelt Guidetti op de website van de UEFA. 'United heeft een zeer goede ploeg, een geweldige manager, een fantastisch stadion en is één van de favorieten voor de eindzege', begint de Zweed nog respectvol.

'Maar ze zeggen: "Manchester is blauw" (daarmee wordt verwezen naar de clubkleuren van Manchester United (rood) en City (blauw), red.) en zo zal het ook zijn als wij langskomen. Wij zijn Celta de Vigo en we gaan proberen de stad blauw te houden', aldus Guidetti, die met Celta ook in een blauw tenue speelt.

'We weten hoe veel er op het spel staat voor United: zij willen in de Champions League spelen volgend seizoen, dus dit is een toernooi dat ze willen winnen. Maar wij willen de Europa League ook winnen. Dus zowel de thuis- als de uitwedstrijd zal een finale worden', verwacht Guidetti, die aanstaande donderdag (21.05 uur) met Celta eerst United ontvangt in Balaídos, om een week later de return op Old Trafford te spelen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.