Guidetti ook tegen Vitesse de held van Feyenoord

John Guidetti heeft het Rotterdamse publiek opnieuw een mooie middag bezorgd. De Zweedse aanvaller nam bij Feyenoord de volledige doelpuntenproductie tegen Vitesse voor zijn rekening en voltooide zijn derde hattrick van het seizoen: 3-1.

Met name de wijze waarop Guidetti zijn eerste treffer maakte was opmerkelijk. Onbewust kreeg hij de bal na een kopbal van Kelvin Leerdam op zijn schouder, waardoor Vitesse-doelman Piet Velthuizen op het verkeerde been werd gezet.

Het gevaar kwam in de eerste helft met name van de kant van Feyenoord. Ook Ruben Schaken was dicht bij een doelpunt, maar hij mikte de bal voorlangs. Na een half uur verdubbelde Guidetti de score. Een domme overtreding van Frank van der Struijk leidde tot de strafschop die de Zweed mocht benutten.

De clubtopscorer van Feyenoord bracht zijn doelpuntentotaal vanaf elf meter op zestien goals. Vitesse kwam echter wel terug in de wedstrijd. Door een handsbal van Leerdam kwam de bal ook voor Vitesse op de stip te liggen. Tegen zijn oude club zorgde Nicky Hofs voor de aansluitingstreffer.

In de tweede helft overtuigden beide ploegen niet, maar stelde Feyenoord de overwinning in de slotfase veilig. Waar eerder in de wedstrijd Velthuizen knap redding bracht op een schot van Guidetti en daarmee de Zweed nog van zijn derde treffer afhield, schoof de aanvaller de bal tien minuten voor tijd wel achter de sluitpost.

Met drie doelpunten krikt Guidetti zijn totaal op naar zeventien. Daarnaast stijgt Feyenoord naar de derde plaats, die de Rotterdammers delen met SC Heerenveen. Vitesse blijft op de zevende plek staan. Foto: VI Images