Guidetti nu al publiekslieveling: 'Rangers, we pakken ze'

Reacties

John Guidetti is in een razend tempo publiekslieveling geworden bij Celtic. De voormalige Feyenoord-spits deed daar woensdag nog eens een schepje bovenop door met een hattrick man van de wedstrijd te worden in de kwartfinale van de Schotse beker, waarin Patrick Thistle met 6-0 werd verslagen. Na afloop won de Zweedse spits de fans met zijn uitspraken helemaal voor zich.

Guidetti nu al publiekslieveling: 'Rangers, we pakken ze'

Mede door twee rake vrije trappen liet Guidetti zijn eerste hattrick voor de Schotse grootmacht aantekenen. Inmiddels staat hij op acht doelpunten in evenveel officiële wedstrijden namens Celtic, waardoor hij nu al zijn op een na meest trefzekere seizoen in zijn loopbaan doormaakt. In het seizoen 2011/12 scoorde de spits twintig keer in 23 wedstrijden op huurbasis voor Feyenoord.

Na afloop werd Guidetti gevraagd naar de mogelijkheid in de halve finale van het bekertoernooi gekoppeld te worden aan Rangers FC. De Old Firm  zou dan weer in ere hersteld zijn. 'Natuurlijk zou dat een geweldige wedstrijd zijn', vertelde Guidetti strijdvaardig. 'Als dat gebeurt, dan pakken we ze', vulde hij aan over de aartsrivaal, die vanwege een faillissement in 2012 een doorstart maakte op het vierde niveau en inmiddels de nummer twee op het tweede niveau is.

'We weten allemaal dat de wedstrijden tegen Rangers heel speciaal zijn', aldus Guidetti. 'Dat zijn wedstrijden waar ik vroeger als kind speciaal naar keek. Je voelde de sfeer door de televisie heen.' Zaterdagmiddag zal Guidetti weten waar hij aan toe is na de loting, die Celtic ook kan koppelen aan Aberdeen of Dundee United.

Voor Feyenoords technisch directeur Martin van Geel is de glansrol van de Zweed pijnlijk. De voormalige Rotterdamse publiekslieveling was afgelopen zomer te duur om definitief over te nemen van Manchester City en zo de vacature in de spitspositie van Feyenoord op te vullen. Kort voor de transferdeadline belde Guidetti evenwel zelf met spelers van Feyenoord om aan te geven dat hij ook gehuurd kon worden. Voor Van Geel wees toen op een medisch dossier, waaruit bleek dat Guidetti niet fit was. Bij Celtic logenstraft hij die woorden, de Schotten willen immers nu al niets liever dan hem definitief vastleggen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.