Guidetti en Celta knikkeren Real Madrid uit de beker

Real Madrid is uitgeschakeld in het toernooi om de Copa del Rey. Celta de Vigo hield de Spaanse koploper in Balaídos op een 2-2 gelijkspel en plaatste zich zo voor de halve finale van het bekertoernooi.

Na een ongelooflijke reeks van veertig duels zonder nederlaag was er de laatste weken behoorlijk wat zand in de motor van Real Madrid gekomen. In het achtstefinaleduel met Sevilla ontsnapten de Madrilenen nog aan een nederlaag (3-3), maar een ronde verder tegen Celta ging het wel mis. In het eigen Santiago Bernabéu ging de ploeg van trainer Zinedine Zidane verrassend met 1-2 onderuit.

Bij de return in Balaídos kreeg De Koninklijke de mogelijkheid om zich te revancheren voor die zeperd, maar ook in Galicië was het Celta dat de voorsprong nam. John Guidetti, die weer eens in de basis mocht beginnen bij de thuisploeg, werd in de 44ste minuut fraai vrijgespeeld. De Zweed schoot de bal van dichtbij hard op de benen van doelman Kiko Casilla, maar via Danilo ging hij alsnog in het Real-doel.

Cristiano Ronaldo produceerde in de eerste helft een voor zijn doen ongelooflijke misser door een bal die terugkwam van de lat van dichtbij niet in het doel te krijgen. Een kwartier na rust stelde hij echter orde op zaken. De sterspeler schoot een vrije trap van ruim twintig meter snoeihard langs de muur in de verre hoek. De goal van Ronaldo bleek niet genoeg voor Real.

Daniel Wass velde vijf minuten voor tijd namelijk het vonnis over de Spaanse koploper. De 27-jarige Deen drukte vanaf de rand van het strafschopgebied zuiver af in de benedenhoek en liet Balaídos ontploffen. Lucas Vázquez liet de Celta-supporters in de extra tijd nog schrikken door de 2-2 binnen te knikken uit een hoekschop.

Celta hield echter stand en veroverde zo het derde ticket voor de halve finale van het toernooi om de Copa del Rey. Deportivo Alavés en Atlético Madrid verzekerden zich ook al van een plaatsje. Barcelona en Real Sociedad strijden donderdagavond om het vierde ticket. De Catalanen verdedigen daarin een 1-0 voorsprong.