Guidetti als vanouds in Schotland: eerste hattrick

Reacties

Spitsen met een verleden bij Feyenoord doen het dit seizoen uitstekend in Groot-Brittannië. Waar Graziano Pellè woensdagavond zijn negende doelpunt maakte namens Southampton, weet ook John Guidetti het net makkelijk te vinden.

Guidetti als vanouds in Schotland: eerste hattrick

De 22-jarige aanvaller werd afgelopen transferperiode nog in verband gebracht met een terugkeer naar Feyenoord, maar de Rotterdammers durfden de gok niet aan met Guidetti. De Zweed speelde sinds de zomer van 2012 slechts een handvol wedstrijden en technisch directeur Martin van Geel zette zijn vraagtekens bij zijn fitheid.

Celtic durfde de gok wel aan en huurde Guidetti voor een seizoen van Manchester City en de enkelvoudige international van Zweden betaalt dat vertrouwen terug, want woensdagavond was hij drie keer trefzeker in het thuisduel met Partick Thistle in de kwartfinale van het toernooi om de League Cup. Het was zijn eerste hattrick in dienst van The Bhoys.

Inmiddels staat Guidetti op acht doelpunten in evenveel officiële wedstrijden namens Celtic, waardoor hij nu al zijn op een na meest trefzekere seizoen in zijn loopbaan doormaakt. In het seizoen 2011/12 scoorde de spits twintig keer in 23 wedstrijden op huurbasis voor Feyenoord.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.