Guerrero laat Hamburger SV uit de dood herrijzen

Galatasaray was hard op weg naar de kwartfinales van het UEFA Cup-toernooi. Een opleving van Paolo Guerrero bracht Hamburger SV nieuw leven en de winst (2-3).

Dat Hamburger SV zich schaarde bij de laatste acht was verrassend gezien het verloop van de eerste vijftig minuten van de wedstrijd. Na een hoopgevend begin kwam de ploeg van trainer Martin Jol tot weinig opzienbarends meer. Galatasaray daarentegen waande zich veilig dankzij Milan Baros.

De Tsjechische spits had kort voor rust een strafschop gekregen na een onnodige overtreding van Jerome Boateng. Harry Kewell, die voor de gelegenheid centraal achterin speelde, had uit de penalty keeper Frank Rost met een schot hard door het midden gepasseerd. Drie minuten na rust bekroonde Baros met een fraaie stift een knappe aanval van Galatasaray: 2-0. Een comfortabele voorsprong gezien het 1-1 gelijkspel van de eerste ontmoeting.

In een tijdsbestek van drie minuten waren de kansen volledig gekeerd. Guerrero had nog weinig goeds laten zien maar trad met twee treffers uit de schaduw. In de 57ste minuut schoot de Peruviaan de bal bij de tweede paal achter keeper Morgan De Sanctis na goed doorzetten van Jonathan Pitroipa.

Nauwelijks bekomen van de eerste tegenvaller moest Galatasaray de tweede klap incasseren. Guerrero zette de Turkse defensie te kijk en bracht HSV onverwacht op koers voor de kwartfinale van het UEFA Cup-toernooi. Ondanks verwoede pogingen van Galatasaray bleven Die Hanseaten relatief eenvoudig overeind. In de laatste minuut maakte Ivica Olic een einde aan de onzekerheid: 2-3.