Gudjohnsen na comeback: 'Werd weer eens tijd'

Reacties

Eidur Gudjohnsen keerde zaterdag op verzoek van bondscoach Lars Lagerbäck terug bij IJsland. De 36-jarige aanvaller rechtvaardigde die keuze in Kazachstan.

Gudjohnsen na comeback: 'Werd weer eens tijd'

Na de mislukte kwalificatie voor het WK in 2014 zette Gudjohnsen een punt achter zijn interlandloopbaan. Maar anderhalf jaar na zijn 78ste optreden voor IJsland keerde aanvaller terug. Het bleek een goede zet van Lagerbäck om de routinier terug te halen.

Gudjohnsen legde met zijn eerste treffer voor IJsland sinds september 2009 de basis voor de zege op Kazachstan (0-3). 'Het was echt te lang geleden dat ik voor IJsland had gescoord, het werd wel weer eens tijd.'

Of de comeback het begin is van een nieuwe langere periode als international, weet Gudjohnsen nog niet. 'Ik heb daar nog niet over nagedacht. We hebben ons eerste doel bereikt, en dat was ons in de situatie te brengen dat we bij de volgende wedstrijd de koppositie kunnen pakken.'

Het is daarom de vraag of de aanvaller van Bolton Wanderers er op 12 juni bij is in de topper tegen Tsjechië, met als inzet de eerste plaats in Groep A.   

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.