Gudelj slaat training over om transfer naar Ajax af te ronden

Reacties

Nemanja Gudelj rondt woensdagmiddag zijn transfer naar Ajax af. De 23-jarige middenvelder ontbrak vanochtend op de training bij AZ om een medische keuring te ondergaan. Ajax betaalt zes miljoen euro aan AZ, waar hij nog een contract tot medio 2016 had. In Amsterdam krijgt Gudelj naar verwachting een verbintenis voor vijf seizoenen.

Gudelj slaat training over om transfer naar Ajax af te ronden

Afgelopen zomer had Gudelj nog voor tien miljoen kunnen overstappen naar FC Porto, maar die transfer ketste af op de bankgarantie. De Servische international leek ook na zijn tweede ijzersterke seizoen in Alkmaar de voorkeur te geven aan een overgang maar een buitenlandse topclub, maar blijft nu toch actief in de Eredivisie.

Bij Ajax moet Gudelj op het middenveld voor de broodnodige strijdlust en fysieke kracht gaan zorgen. Trainer Frank de Boer erkende al dat Gudelj 'een bepaalde kracht en energie zou toevoegen'. Bovendien staat de bij NAC Breda opgeleide en doorgebroken middenvelder met zijn traptechniek en diepgang garant voor doelpunten. Dit seizoen maakte hij er al elf voor AZ in de Eredivisie.

Met de komst van Gudelj heeft Ajax zijn tweede zomeraanwinst binnen. Eerder lichtte de nummer twee van de Eredivisie de optie tot koop in het huurcontract van Arek Milik, die na deze jaargang voor 2,8 miljoen euro overkomt van Bayer Leverkusen. Daartegenover staat het transfervrije vertrek van Niklas Moisander. De Finse verdediger tekende bij Sampdoria.

Gudelj neemt in zijn kielzog zijn vader Nebosja en zijn jongere broertje Dragi mee, zo meldde De Telegraaf vanochtend. De voormalige trainer van NAC krijgt bij Ajax een rol in de scouting vanwege zijn uitstekende netwerk in Servië. Jeugdinternational Dragi Gudelj, een linksback, zit als enige van de drie gezinsleden nog bij NAC en komt in aanmerking voor een plek in de Amsterdamse beloftenploeg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.