Gudelj over tranen bij Ajax: 'We hebben het zelf verpest'

Reacties

Nemanja Gudelj heeft verslagen gereageerd op het mislopen van de titel door Ajax. De middenvelder stond de pers te woord direct na afloop van het 1-1 gelijkspel bij De Graafschap, dat ervoor zorgde dat PSV aan een 3-1 zege bij PEC Zwolle genoeg had voor het kampioenschap.

Gudelj over tranen bij Ajax: 'We hebben het zelf verpest'

'De 1-1 was een enorme dreun voor ons', doelde Gudelj in gesprek met Voetbal International op de goal van Bryan Smeets in de 55ste minuut. 'We hadden de schaal in handen, maar hebben het zelf verpest. In de kleedkamer zag ik veel boze en huilende gezichten…'

'Ik denk dat we mentaal wel degelijk goed zijn', zo wilde de middenvelder een mentale inzinking niet als oorzaak voor het falen aanwijzen. 'Tegen Utrecht kwamen we wél terug. Maar we hebben het eerder dan vandaag al laten liggen', doelde hij op de eerdere misstappen.

Dat De Graafschap vol overgave speelde terwijl er voor De Superboeren  niets meer op het spel stond verbaasde Gudelj niet. 'Als ik één ding heb geleerd, is het dat alle ploegen tegen Ajax 110 procent geven, of ze nou ergens voor spelen of niet. Dat is anders dan bij andere clubs. Maar als je kampioen wil worden, moet je ook dit soort wedstrijden winnen. Dat hebben we niet gedaan.'

Verdediger Joël Veltman sprak woorden van gelijke strekking. 'Ik wist wel dat De Graafschap de sportieve plicht zou gaan doen: Je speelt maar één keer per seizoen thuis tegen Ajax. Dat zag je ook. Als het 0-2 wordt, laten zij het waarschijnlijk ook lopen, met het oog op de play-offs', besloot Veltman.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.