Gudelj: 'Nu geen verstoppertje spelen bij Ajax'

Reacties

Nemanja Gudelj meent dat de manier waarop Ajax met 4-1 verloor bij FK Rostov absoluut niet kan. De middenvelder van de Amsterdammers zal daardoor in de Europa League uitkomen, terwijl de formatie van Peter Bosz had ingezet op deelname aan de lucratieve en prestigieuze Champions League.

Gudelj: 'Nu geen verstoppertje spelen bij Ajax'

Na het 1-1 thuisduel hoopte Ajax in Rusland een ticket voor de Champions League te bemachtigen. Dat zat er evenwel geen moment in en na een Amsterdamse wanvertoning werd het 4-1. 'Dit mag zeker niet gebeuren', erkende Gudelj op de clubwebsite. 'Dit was gewoon een kutavond. We hebben van tevoren dingen afgesproken. Een van die dingen was dat wij zouden laten zien dat wij de Champions League liever wilden bereiken. Dat is geen moment te zien geweest.'

'We lopen met schijt in de broek', zo nam de Servische middenvelder na afloop geen blad voor de mond. 'Hoe dat komt, ik weet ik niet. We zijn op volwassenheid afgetroefd. We speelden kinderachtig en slordig voetbal en zij zaten er bovenop. In de rust staat het pas 1-0 en dan krijg je na rust nog een aantal klotegoals tegen…'

Door het naast een ticket voor het miljoenenbal en vijf verliespunten  uit de eerste drie competitieduels – tegen Roda JC werd in Amsterdam gelijkgespeeld (2-2) en in eigen huis van Willem II zelfs verloren (1-2) – is er sprake van een mislukte seizoenstart van Ajax. 

'Geen Champions League en al die verliespunten in de Eredivisie, somt Gudelj nog eens op. 'We moeten elkaar als spelers nu in de ogen aankijken en eerlijk zeggen wat er fout gaat. Geen verstoppertje spelen. Voetbal is hard en we moeten eerlijk naar elkaar zijn om beter te worden. Dan ben je ook een team', besluit de middenvelder, die zondag met Ajax op bezoek gaat bij Go Ahead Eagles.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.