Gudelj neemt met kunststukje revanche voor ontslag vader

Reacties

Uitgerekend Nemanja Gudelj is zaterdagavond de grote hoofdrolspeler geworden tijdens het duel NAC Breda-AZ. De Servische middenvelder kwam met de Alkmaarders op bezoek bij zijn oude werkgever en nam met een schitterende volley het enige doelpunt van de wedstrijd voor zijn rekening. Daarmee nam hij ook wraak op de clubleiding van de Bredanaars, aangezien zijn vader Nebojsa Gudelj onlangs de laan werd uitgestuurd.

Gudelj neemt met kunststukje revanche voor ontslag vader

AZ had tot in de 57ste minuut nodig om op voorsprong te komen. Dat er niet eerder gescoord werd had de ploeg van trainer John van den Brom aan zichzelf te wijten. De kansen die werden gecreëerd, werden om zeep geholpen.

Die missers werden bij het openingsdoelpunt allemaal tenietgedaan. Na een lange bal van Jeffrey Gouweleeuw volleerde Gudelj ongenschijnlijk bewust de bal schitterend in de verre hoek. Hij deed dat met binnenkant voet op uiterst beheerste wijze. De manier waarop de bal met een fraaie boog over zijn voormalige ploeggenoot Jelle ten Rouwelaar viel, gaf het doelpunt alleen maar meer cachet.

Nemanja Gudelj wijst richting zijn vader op de tribune na zijn winnende doelpunt.
Nemanja Gudelj wijst richting zijn vader op de tribune na zijn winnende doelpunt.

Gudelj wilde zichtbaar niet te veel juichen om de goal die de NAC-fans chagrijnig naar huis zou sturen. Wel wees hij richting de tribune, waar zijn vader de goal samen met meer familieleden gezien had. Gudelj, die tussen 2009 en 2013 in 79 competitieduels voor NAC tot acht goals kwam, gaf zijn vader zo opnieuw een steunbetuiging. In het competitieduel met FC Groningen maakte hij twee weken geleden de gelijkmaker uit een vrije trap en toonde hij aan de camera's de tatoeage van zijn vader die hij op zijn bovenbeen had laten zetten.

Gudelj gaf bovendien een vervolg aan een zeer trefzekere reeks. Hij scoorde de derde competitiewedstrijd op rij. Met het bekerduel bij GVVV meegerekend is hij al vier wedstrijden op rij trefzeker.

Eindelijk
Ondanks aandringen en flinke kansen van NAC bleef het bij 0-1, waardoor Van den Brom in zijn vijfde competitiewedstrijd als coach van AZ eindelijk zijn eerste zege binnen heeft. AZ maakt bovendien een reuzensprong van de twaalfde naar de zesde plaats, al kunnen de Alkmaarders zondag weer wat plekjes zakken.

Voor NAC houden de problemen aan. De ploeg van interim-coach Eric Hellemons is nog altijd zestiende. Toch zal achteraf niet alleen over het resultaat, maar vooral over de hoofdrol van Gudelj gesproken worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.