Gudelj en Bogers moeten bij NAC uittocht voorkomen

De dinsdag door NAC Breda als hoofdtrainer aangestelde Nebosja Gudelj moet met Arno van Zwam en Adrie Bogers als assistenten een uittocht bij de Brabanders zien te voorkomen. Bogers, die aanvankelijk als ad interim-trainer de beste papieren had om de aan de kant gezette John Karelse op te volgen, besloot de aanbieding om hoofdcoach te worden naast zich neer te leggen.

Gudelj en Bogers moeten bij NAC uittocht voorkomen

NAC maakt het seizoen af met Gudelj als technisch hoofdverantwoordelijke. Hij zal naar verwachting in januari zijn hoogste trainersdiploma en licentie behalen. Die papieren zijn nodig om als hoofdtrainer te mogen functioneren. Voor de overbruggingsperiode heeft NAC dispensatie aangevraagd bij de KNVB. Niet alleen op de lange termijn wacht er een flinke uitdaging, ook op de korte termijn wordt de nieuwe technische staf geconfronteerd met een flinke klus.

De 2-0 verliespartij van NAC afgelopen weekend bij PEC Zwolle benadrukte immers nog maar eens dat het de Bredanaars sportief allesbehalve voor de wind gaat. Een mogelijke uittocht van spelers dreigt. Momenteel is NAC vijftiende met elf punten uit dertien optredens, terwijl op de lange termijn het perspectief uiterst troebel is (mede doordat de club nog met financiële problemen kampt).

Van het basiselftal tegen PEC hebben alleen de gewilde Nemanja Gudelj (contract tot 2015, de zoon van Nebosja Gudelj) en Eric Botteghin (2014) transferwaarde. Van liefst acht spelers loopt het contract na dit seizoen af, terwijl ook de huurlingen Danny Verbeek, Sepp De Roover en Thilo Leugers vermoedelijk komende zomer vertrekken. Doelman Jelle ten Rouwelaar wil zelf weg.

Een goed resultaat vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag zou daarom even voor lucht zorgen voor de clubleiding en de nieuwe staf, maar neemt de onzekerheden op de lange termijn geenszins weg. Lees in de nieuwe Voetbal International meer over het wankele beleid van NAC, dat deels wordt veroorzaakt door algemeen directeur Stefan Eskes, die na het ontslag van Karelse liet weten dat 'NAC wel weer even tegen het linkerrijtje aan zou gaan schurken.'


Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's