Gudelj blij met Advocaat: 'Hij maakt iets los bij spelers'

Reacties

Nemanja Gudelj werkte vorig seizoen bij AZ al samen met trainer Dick Advocaat. Vermoedelijk gaan de twee elkaar binnenkort ook tegenkomen bij het Servische nationale elftal. Gudelj heeft lovende woorden over voor de aanstelling van de Nederlander.

Gudelj blij met Advocaat: 'Hij maakt iets los bij spelers'

'Het is een goede zet geweest Advocaat bondscoach te maken', zegt Gudelj, die tot op heden vier interlands speelde voor Servië. 'Ik heb alleen maar goede ervaringen met hem. Wat ik vorig seizoen altijd zo mooi vond bij AZ, was dat het altijd leek of hij zelf nog meespeelde. Zeker gezien zijn leeftijd vind ik dat opmerkelijk. Zodra hij opsprong van de bank maakte hij met zijn fanatisme ook echt iets los bij de spelers.'

Ook de manier van voetballen die Advocaat voor ogen heeft is Servië op het lijf geschreven, denkt Gudelj. 'Hij is een trainer die houdt van dominant en agressief voetbal. Dat past wel bij Servië. Advocaat heeft veel ervaring met diverse landen. En dat hij de taal niet machtig is, zal geen probleem zijn. Ik denk dat tachtig procent in het buitenland speelt. Die jongens spreken allemaal goed Engels', verwacht Gudelj. De aanstelling van Advocaat zal deze week definitief worden afgerond.

De trainer uit Den Haag treft in Servië vervolgens een talentvolle selectie. 'We hebben een vrij jonge groep, met Aleksandar Kolorov van Manchester City en Branislav Ivanovic van Chelsea als routiniers. Daarnaast kent Advocaat natuurlijk ook de spelers die in Nederland hebben gezeten, zoals Dusan Tadic, Filip Djuricic en Miralem Sulejmani. Onze selectie heeft veel kwaliteit, dus ik verwacht niet dat de trainer veel zal veranderen.'

Servië moet het in de kwalificatiereeks voor het EK 2016 in Frankrijk opnemen tegen Portugal, Denemarken, Armenië en Albanië. Frankrijk speelt, als gastheer voor de eindronde, buiten mededinging mee. 'Samen met Portugal en Denemarken zullen wij voor de eerste en tweede plaats moeten knokken', verwacht Gudelj.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.