'Guardiola/Mourinho alternatieven voor Harry Redknapp'

Harry Redknapp is niet de enige kandidaat om Fabio Capello op te volgen als bondscoach van Engeland. Ook Pep Guardiola en José Mourinho zijn in beeld voor het bondscoachschap.

'Guardiola/Mourinho alternatieven voor Harry Redknapp'

Redknapp zal echter als eerste worden benaderd, weet The Guardian. De manager van Tottenham Hotspur is de favoriet van de spelersgroep en gaf zelf al aan open te staan voor de functie. Tevens schreeuwen Engelse media om een bondscoach uit eigen land.

Maar mocht Redknapp om welke reden dan ook niet haalbaar blijken te zijn, dan komen Guardiola en Mourinho in beeld. Beiden zijn nu werkzaam in Spanje, bij respectievelijk Barcelona en Real Madrid. Guardiola heeft een aflopend contract in Catalonië, terwijl Mourinho herhaaldelijk benadrukte in de toekomst weer in Engeland te willen werken. Eerder deze week werd de Portugees gespot toen hij op huizenjacht was in Londen.

'We hebben geen haast. We hebben een paar maanden om een beslissing te nemen', gaf Sir Trevor Brooking donderdag nog aan namens de Engelse bond (FA). 'Ik denk dat we onze tijd zullen nemen. We willen ons niet vasthouden aan een bepaald tijdschema.'

Volgens Brooking geldt ook Stuart Pearce, die na het vertrek van Capello de honneurs waarneemt, als kandidaat. 'Hij heeft duidelijk gemaakt dat wanneer we hem nodig hebben hij de rol met alle plezier accepteert. Hij heeft het deze week goed gedaan, je zag zijn enthousiasme.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's