Guardiola ziet bij VfL Bochum de hand van Verbeek

Reacties

Trainer Josep Guardiola kijkt met interesse uit naar het bekerduel van Bayern München met VfL Bochum, niet in de minste plaats vanwege de invloed van Gertjan Verbeek.

Guardiola ziet bij VfL Bochum de hand van Verbeek

Bayern München reist niet in goeden doen af naar Bochum voor de DFB-Pokal-kwartfinale. Het doelpuntloze gelijkspel tegen Bayer Leverkusen van afgelopen weekend heeft gecombineerd met de waslijst aan blessures de druk op de Duitse grootmacht opgevoerd.

Guardiola beseft bovendien dat Bayern woensdag ook allerminst de tijd krijgt. 'VfL Bochum zal niet wachten. Ze hebben snelle spelers aan de zijkanten en veel kwaliteit in het centrum', is de Spanjaard vol lof over de club uit Tweede Bundesliga.

'Ik verwacht dat ze veel druk zullen zetten. De trainer laat zijn ploeg intensief spelen, dat is zeer interessant', aldus Guardiola, die daarmee Verbeek lof toezwaait. 'Het karakter van een ploeg weerspiegelt de trainer.'

De Spaanse oud-international weet waarover hij praat. Eind januari 2015 stonden ze ook al tegenover elkaar in het Ruhrstadion. Bayern won het oefenduel met ruime cijfers (1-5). 'Maar in de beker gaat het om één wedstrijd die altijd een finale is. En dan tegen een ploeg die in de winterstop Borussia Mönchengladbach en Bayer Leverkusen heeft verslagen. Bochum is een van de sterkste teams van de Tweede Bundesliga.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.