Guardiola 'zeer tevreden' en 'zeer trots' na remise

Het puntenverlies tegen Borussia Mönchengladbach (0-0) heeft het humeur van Josep Guardiola allerminst verpest. De Spaanse trainer van Bayern München was juist 'zeer trots'.

Koploper Bayern München moest zondag bij Borussia Mönchengladbach genoegen nemen met een doelpuntloos gelijkspel. Zonder de geblesseerde Arjen Robben werd de aanval van de nummer twee in de Bundesliga afgeslagen.

Dat stemde Guardiola positief: 'Ik ben zeer tevreden met ons optreden en het punt. Ik ben zeer, zeer trots op mijn ploeg en onze tactiek. We hebben gecontroleerd gespeeld en in de eerste helft geen counter tegen gekregen.'

De Spaanse coach had er een verklaring voor dat na rust Borussia Mönchengladbach wél in de tegenaanval voor gevaar zorgde. 'We waren natuurlijk moe. We wilden wel winnen, maar verloren de organisatie wat uit het oog. Woensdag gaat het weer verder.' Dan wacht de ontmoeting met Hamburger SV in het toernooi om de DFB-Pokal.