Guardiola: 'We spelen finale van de wereldbeker voor Jupp'

Bayern München-trainer Josep Guardiola heeft Jupp Heynckes nadrukkelijk betrokken bij het succes in Marokko. Dankzij zijn voorganger is de Spanjaard met de Beierse club op jacht naar de vijfde hoofdprijs van 2013.

Guardiola: 'We spelen finale van de wereldbeker voor Jupp'

Voor Bayern München zou de wereldbeker voor clubs de vijfde titel worden in 2013, na de Duitse titel, de DFB Pokal, de Champions League en de Europese Super Cup. Raja Casablanca uit Marokko of het Braziliaanse Atlético Mineiro maken woensdag uit wie het laatste obstakel gaat worden.

Maar Bayern is erop gebrand zaterdag een succes te boeken. 'Nu willen we de finale winnen, want ook Jupp zou het verdiend hebben hier te staan', zei Guardiola na de 3-0 zege op Guangzhou Evergrande. 'Deze finale is voor hem. Hij heeft zoveel gewonnen om hier te komen. We spelen zaterdag voor Jupp!'

'We hebben het goed gedaan, we staan in de finale', zei Franck Ribéry, die in de veertigste minuut de ban brak. 'Als we deze beker pakken is het seizoen compleet. En dan heb ik misschien ook meer kans op die andere prijs…', zei hij met een knipoog naar de verkiezing voor de Gouden Bal.

Bekijk hier al onze video's