Guardiola vraagt om geduld: 'Ik ben nog niet dood, vrienden'

Reacties

Als Bayern München zaterdag in het duel met Borussia Mönchengladbach (15.30 uur) de vierde Duitse titel op rij pakt, volgen er nog geen festiviteiten. Dinsdag wacht namelijk de return in de halve finale van de Champions League tegen Atlético Madrid.

Guardiola vraagt om geduld: 'Ik ben nog niet dood, vrienden'

De trainer kreeg de nodige kritiek in Duitse media na de 1-0 nederlaag tegen Atlético in Madrid, maar drukte de pers op het hart om hem pas na de return in Duitsland 'af te maken'. 'Jullie hebben me woensdag gedood, maar ik ben nog niet dood, vrienden. Ik heb nog een kogel', sprak Guardiola cryptisch. Vooral de keuze om Thomas Müller op de bank te laten in Spanje leverde de excentrieke coach veel vragen op. 'Ik heb er uitvoerig over nagedacht, maar ik wilde met één spits aantreden', verklaarde hij zijn keuze.

Guardiola kan zaterdag in zijn honderdste competitieduel bij Bayern zijn derde kampioenschap pakken. 'Dat is ons belangrijkste doel dit seizoen. Het wordt een gevaarlijke wedstrijd', aldus de Spanjaard. Gladbach is één van de twee ploegen die de Rekordmeister dit seizoen in de competitie versloeg. 'Ze zijn erg sterk en naast Borussia Dortmund de lastigste tegenstander van de Bundesliga', meende de trainer.

Jérôme Boateng zou een van de nieuwe gezichten in de wedstrijdselectie kunnen zijn. De verdediger lag er drie maanden uit met liesblessure, maar kan zaterdag wellicht weer in actie komen voor zijn ploeg. 'Jérôme is een van de drie beste centrale verdedigers ter wereld, ik hoop dat hij zaterdag wat minuten kan maken', aldus Guardiola, die zelf in ieder geval staat te trappelen voor de belangrijke komende dagen: 'Ik ben vol energie voor deze week.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.