Guardiola volgt Pellegrini op bij Manchester City

Reacties

Josep Guardiola is de nieuwe trainer van Manchester City. Hij volgt komende zomer Manuel Pellegrini op bij de tweede club uit Manchester en tekent een contract tot medio 2019.

Guardiola volgt Pellegrini op bij Manchester City

The Citizens publiceerden een statement over de aanstelling. 'Uit respect voor Pellegrini, de spelers en de club hebben we besloten nu naar buiten te treden met het nieuws. Zo voorkomen we speculaties. Manuel staat volledig achter ons besluit en focust zich op het behalen van de doelstellingen voor dit seizoen.'

Guardiola (45) is op dit moment nog werkzaam bij Bayern München, waar hij in de zomer van 2013 neerstreek. Twee keer werd hij met veel machtsvertoon kampioen van Duitsland. Ook nu staat zijn ploeg weer stevig bovenaan in de Bundesliga. Verder won hij nog een DFB-Pokal (2014), een Europese Super Cup en het WK voor clubs (beide 2013).

In december maakte Guardiola bekend dat hij Bayern aan het eind van dit seizoen verlaat, met daarbij de wens om in de Premier League aan de slag te gaan. Vrijwel direct daarna maakte de club uit München bekend dat Carlo Ancelotti de Spanjaard opvolgt.

Eerder was Guardiola als trainer al vijf jaar werkzaam voor Barcelona. Na een seizoen bij het tweede team van de club had hij de vier jaargangen daarna de hoofdmacht onder zijn hoede. Met de Catalanen won hij onder meer twee keer de Champions League (2009 en 2011) en werd hij drie keer landskampioen. Na zijn vertrek in 2012 nam de trainer een jaar rust. Ook na zijn vertrek bij Barcelona waren Guardiola en Manchester City al met elkaar in gesprek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.