Guardiola slaat aanbod van Barcelona af

Reacties

Barcelona had graag zijn Europese succestrainers als toeschouwer gezien tijdens de finale van de Champions League. Aan Josep Guardiola is dat eerbetoon niet besteed.

Guardiola slaat aanbod van Barcelona af

'Nee, nee, nee, ik blijf hier', zei de trainer van Bayern München in reactie op de uitnodiging van Barcelona voor de Champions League-finale op 6 juni. De Spaanse coach ziet er geen heil in om over twee weken zijn oude ploeg in Berlijn aan het werk te zien.

Naast Guardiola heeft Barcelona Johan Cruijff, Frank Rijkaard en Terry Venables gevraagd gast te zijn bij de finale als eerbetoon. De vier trainers staan symbool voor de successen van Barcelona op het hoogste Europese podium.

Vijfentwintig jaar na de eerste finale – Benfica was in 1961 in Bern met 3-2 te sterk – loodste Venables de Catalaanse trots naar de eindstrijd van het Europa Cup I-toernooi. Steaua Boekarest zette Barcelona na strafschoppen de voet dwars. In 1992 had Cruijff de eer om als eerste trainer met Barcelona de Europa Cup I te winnen. Rijkaard (2006) en Guardiola (2009 en 2011) volgden in de voetsporen van de Nederlandse oud-international.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.