Guardiola overweegt basisplaats voor Robben tegen BVB

Reacties

Arjen Robben start dinsdagavond in de halve finale van het Duitse bekertoernooi tegen Borussia Dortmund mogelijk alweer in de basis bij Bayern München. De 31-jarige aanvaller hervatte zondag de groepstraining.

Guardiola overweegt basisplaats voor Robben tegen BVB

'Arjen is geen joker. Als Robben fit is, speelt hij in de basis. Hij verkeert weliswaar nog niet in topconditie, maar hij heeft maar weinig tijd nodig om weer in zijn ritme te komen', vertelde trainer Guardiola maandag in gesprek met het Duitse Sport1.

Guardiola heeft zo zijn redenen om niet te lang te wachten met het brengen van Robben, die vorige week zelf nog zei zijn rentree niet te willen overhaasten. 'Arjen Robben is erg belangrijk voor ons, we hebben hem nodig wegens zijn kwaliteit en voor de een-tegen-een-duels.'

Robben (op de foto langs het trainingsveld met Roy Makaay) is na een maand afwezigheid door een buikspierblessure niet de enige die zijn rentree kan maken. Bayern kan ook weer beschikken over de verdedigers Mehdi Benatia en Juan Bernat en de Spaanse middenvelder Javi Martínez, die acht maanden aan de kant stond.

Pep Guardiola neemt het voorlopig voor het laatst op tegen Jürgen Klopp, die voorafgaand aan het bekerduel een bos bloemen krijgt van Bayern München.
Pep Guardiola neemt het voorlopig voor het laatst op tegen Jürgen Klopp, die voorafgaand aan het bekerduel een bos bloemen krijgt van Bayern München.

Bayern kan de leegloop van die ziekenboeg goed gebruiken, temeer omdat Guardiola de aankomende tegenstander nog altijd hoog aanslaat. 'In mijn ogen is BVB nog altijd de op twee na beste ploeg in Duitsland.'

Dat hij voorlopig voor het laatst tegenover scheidend trainer Jürgen Klopp staat, geeft een speciaal tintje aan het toch al beladen bekerduel. 'Het was altijd mooi om tegen hem te spelen. Het was een grote eer voor mij. We hadden van begin af aan veel respect voor elkaar. Ik hoop dat hij spoedig weer een grote ploeg onder zijn hoede krijgt en we elkaar weer tegenkomen', aldus Guardiola.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.