Guardiola op Engelse toer, Lord Bendtner houdt zich in

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Guardiola op Engelse toer, Lord Bendtner houdt zich in

• De onthulling van trainer Paul Sturrock is hard aangekomen bij Emile Mpenza. De voormalig international van België sleept Sturrock voor de rechter. De trainer schreef in zijn biografie dat Mpenza ooit een training miste bij het Engelse Plymouth Argyle omdat hij de avond ervoor teveel viagra had genomen en daardoor nog steeds een erectie had. Engelse media pikten het nieuws meteen op. Mpenza liet weten 'diep geschokt' te zijn.

• Of Pep Guardiola al een woordje Engels spreekt? Daar kan bevestigend op geantwoord worden!

'Ik ga niet gek doen'
• Geloof het of niet, maar deze woorden werden toch echt uitgesproken door Nicklas Bendtner. De kersverse spits van Nottingham Forest kwam gedurende zijn carrière immers vooral in het nieuws als hij weer eens iets geks had gedaan. Nu hij met Nottingham in de strijd om de League Cup speelt tegen zijn oude club Arsenal is echter alles anders. 'Als ik scoor zal ik wel een beetje blij zijn, maar ik ga niet gek doen. Ik houd nog steeds van Arsenal en heb veel respect voor de club.' (BBC)

• Oud-prof Gary Neville begrijpt niet wat Antonio Conte ziet in miljoenenaankoop David Luiz. De Braziliaan werd in de zomer teruggekocht van Paris Saint-Germain. 'Ik had ze nooit aan elkaar gekoppeld', zegt Neville bij Sky Sports. 'Als ik het moet vergelijken met iets kom ik op mezelf met Miss World. Het voelt een beetje raar.'

SV Vonderort II kan wel wat defensieve versterking gebruiken. De Duitse amateurclub verloor in de Kreisliga C3 met 43-0 van PSV Oberhausen.  Eerder dit seizoen was SF Königshardt III met 18-1 te sterk. Het team bestaat uit vluchtelingen. Coach Yvonne Liesenfeld gaf ze de kans om te voetballen, zodat ze iets in hun vrije tijd konden doen. Met zeven nederlagen en 91 tegendoelpunten laat het succes nog op zich wachten. De politie vertrouwt het niet en heeft de keeper van Vonderort opgepakt voor verhoor.

'Ze kijken gewoon weg als je ze roept, ze praten niet eens tegen je.'
Joey van den Berg kan het beter vinden met Engelse scheidsrechters dan die in Nederland. De dertigjarige middenvelder werd dit seizoen bij Reading één keer van het veld gestuurd na een tweede gele kaart. 'Maar er is wat meer toegestaan dan in Nederland', zegt hij tegen de lokale krant Get Reading. 'In Engeland zeggen ze dat je op het randje zit, terwijl ze in Nederland niks zeggen en je meteen geel geven.'

Louis van Gaal reageert op de nederlaag van Manchester United tegen Watford:

'Onze eerste fout werd meteen afgestraft. Dat is zuur. We moeten onze koppen omhoog houden en voor een goed resultaat gaan tegen Köln.'
Klaas-Jan Huntelaar staat met Schalke 04 puntloos onderaan in de Bundesliga. Op de clubsite zegt de 33-jarige spits dat zijn team niet bij de pakken neer moet gaan zitten. Woensdag kan Schalke in de midweekse speelronde thuis tegen 1. FC Köln de eerste punten pakken.

• In hun tijd bij Barcelona werkten ze samen. Maandag zagen Michael Reiziger en Louis van Gaal elkaar weer bij Sparta Rotterdam, de club waar Reiziger assistent-trainer is van Alex Pastoor.

• De goede prestaties van Sam Larsson blijven in zijn thuisland niet onopgemerkt. De vleugelaanvaller was in de laatste drie duels trefzeker en hoopt op een oproep voor het Zweedse nationale elftal. 'Ik voel me in topvorm', vertelt Larsson in Aftonbladet. Larsson is in Zweden zelfs omgedoopt tot 'Samba Sam'. 'Ik hoop dat ik in de buurt kom van de nationale ploeg. Het zou een eer zijn om opgeroepen te worden.'

• De vijfde speelronde in de Premier League zit erop. Hieronder de hoogtepunten van de persconferenties van de managers:

'Ik word door iedereen gesteund. Ik wilde altijd al bij Real spelen.'
• Ondanks dat hij vooral als stand-in wordt gebruikt, wil James Rodríguez bij Real Madrid blijven. De aanvallende middenvelder opende zondag de score op bezoek bij Espanyol. Het duel eindigde in 0-2. 'Ik heb het niet moeilijk gehad', vertelt hij tegen Spaanse media. 'De relatie tussen Zidane en mij is goed. Ik heb hier altijd al willen zijn.'

'Frank de Boer verdient het vertrouwen, omdat hij zich van zijn nederige en professionele kant toont'
• Voormalig Inter-president Massimo Moratti beleeft dankzij de zege op Juventus een Happy Monday. En daarvoor is hij trainer De Boer dankbaar (Mediaset).

• Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Maar AIK Solna wil de ouderen niet uit het oog verliezen. 'We staan bekend als familieclub, maar we hadden het gevoel dat er iets ontbrak', vertelde directeur Mikael Ahlerup. 'Een familie bestaat uit jonge en oude mensen.' De Zweedse club is een campagne gestart om meer ouderen naar het stadion te lokken. Om extra aandacht te generen hadden de spelers voor het duel met Gelfe een bijzondere begeleiding, de oudste leden van de club met niemand minder dan voormalig UEFA-president Lennart Johansson als eregast.

'Ik heb me donderdag zo geërgerd aan de mensen die in De Kuip Zlatan Ibrahimovic een 'kankerjood' noemen. Niet te filmen zoiets. Zlatan is een grote speler, een winnaar. Die hoor je met respect te behandelen.'
Willem van Hanegem heeft helemaal niets met de haat die sommige supporters hebben en uiten (AD).

• Een ontslag hoort bij het bestaan van een trainer. Besnik Hasi ondervond dat zondag, toen hij na vier maanden bij Legia Warschau het veld moest ruimen. Alleen de manier waarop was niet helemaal netjes. Hasi deed nog doodleuk de persconferentie na de nederlaag tegen Zaglebie Lubin (2-3), terwijl de voorzitter van Legia het ontslag al had bevestigd.

• In Mexico solde Chiapas nog meer met zijn trainer. José Saturnino Cardozo kreeg afgelopen maandag zijn ontslag na een reeks van teleurstellende resultaten. Op aandringen van de spelers werd die beslissing teruggedraaid. Maar het bleek slechts uitstel van executie. Zondag werd Cardozo definitief de wacht aangezegd. Tegen Cruz Azul (0-3 nederlaag) hadden de spelers hun trainer niet opnieuw kunnen redden.

• Zondag behoedde Nourdin Boukhari een slordige automobilist van het verlies van een laptop en een telefoon. Inmiddels heeft de eigenaar van de openstaande Renault Clio zijn bezittingen weer terug.

'Ik heb geen idee wat mijn shirt gaat opleveren, maar als dat minder dan 200 euro is, dan koop ik het zelf.'
• Het speciale Airborne-shirt van Ricky van Wolfswinkel is binnenkort op een veiling te koop. De Vitesse-spits vindt het tenue wel wat waard… (De Telegraaf)

Jonathan Lardot kreeg tijdens én na RC Genk – Anderlecht de nodige kritiek over zich heen. De scheidsrechter drukte zondag met enkele discutabele beslissingen een stevig stempel op de wedstrijd. Genk-trainer Peter Maes maakte een omkoopgebaar om zijn ongenoegen kenbaar te maken, althans zo leek het. 'Ik wou alleen maar duidelijk maken dat de scheidsrechter de voeling met deze wedstrijd kwijt was', was de verklaring van Maes.

'Ik zit al wat jaren bij Bayern, maar ik heb nog nooit zo'n slecht veld gezien.'
Franck Ribéry beklaagt zich na de wedstrijd tegen Ingolstadt over de grasmat in de eigen Allianz Arena. De hybride-grasmat – een mix van echt en kunstgras – is afgelopen zomer aangelegd. Maar door het slechte weer in combinatie met de hoge belasting – ook 1860 München speelt er zijn thuisduels – is het nog niet zo uitgepakt als gewenst.

• Een gepersonaliseerde scheenbeschermer is niet meer zo bijzonder in de wereld van het voetbal. Chancel Mbemba van Newcastle United heeft er een romantische draai aangegeven. Al blijft het toch in zekere zin vreemd dat zijn vrouw en kind de schoppen tegen zijn schenen moeten opvangen…

Ma famille que j'aime plus que tout ❤️ #wife #son #love

Een foto die door chancel22 is geplaatst op

 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.