Guardiola: 'Ons door de Atlético-defensie vechten'

Trainer Pep Guardiola erkent dat Bayern München voor een loodzware klus staat tegen Atlético Madrid. Der Rekordmeister moet een 1-0 achterstand uit het heenduel ombuigen om de Champions League-finale te bereiken.

Om de finale na 90 of 120 minuten te bereiken, moet Bayern minimaal twee keer scoren tegen de superdefensie van Atlético. 'Het wordt lastig. Atlético speelt altijd zeer compact. Wij moeten ons door hun verdediging vechten', aldus Guardiola. 'We moeten met de hele ploeg aanvallen en er tegelijkertijd voor zorgen dat Atlético niet kan counteren als we de bal kwijtraken.'

Guardiola werd ook nog ondervraagd over zijn keuze om Thomas Müller te passeren tijdens het heenduel. 'We hebben niet verloren omdat hij niet in de basis stond', zei de coach, die niet wilde zeggen of de aanvaller dinsdag wel speelt. 'Morgen zullen we niet winnen of verliezen omdat Thomas er wel of niet is.'

Franck Ribéry staat in elk geval weer tot de beschikking van Guardiola. De Fransman is hersteld van een blessure. Jérôme Boateng is ook weer inzetbaar, nadat hij zaterdag tegen Borussia Mönchengladbach al zijn eerste minuten in ruim drie maanden maakte.

Doelman Manuel Neuer noemt beide ploegen gelijkwaardig. 'Bovendien kennen we elkaars kracht', zei hij. 'Maar Atlético kent de kracht van de sfeer in ons stadion niet. Dat is voor ons een voordeel.'