Guardiola motiveert: 'Anders snij ik jullie ballen eraf'

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Guardiola motiveert: 'Anders snij ik jullie ballen eraf'

'Guardiola zei ons voor de verlenging dat hij onze ballen eraf zou snijden als we zouden verliezen'
• Bayern München kwam woensdagavond in een spectaculaire wedstrijd tegen Juventus in de achtste finale van de Champions League terug van een 0-2 achterstand. Trainer Pep Guardiola leefde zoals altijd fanatiek mee langs de zijlijn en kon dan ook niet wachten om zijn spelers hartstochtelijk toe te spreken voor aanvang van de verlenging. De excentrieke Spaanse coach had wel een bijzonder onorthodoxe manier om zijn voetballers te motiveren, onthulde Thomas Müller achteraf tegen Sky Sports. En dat terwijl Guardiola toch zo'n fan is van balbezit...

• Verschillende landen hebben donderdag hun tenue voor het EK van komende zomer gepresenteerd. Zo ook Frankrijk en Engeland, de tegenstanders van het Nederlands elftal in de oefeninterlands op 25 en 29 maart. Die landen zullen dan spelen in onderstaande tricots.

'Ik heb geweldige herinneringen aan de wedstrijden tegen United. Mijn hattrick in 2011 is er één die ik nooit zal vergeten - bedankt nog daarvoor trouwens, meneer Suárez!'
Dirk Kuijt blikt in Liverpool Echo vooruit op het treffen tussen Liverpool en Manchester United donderdagavond in de achtste finale van de Europa League. De Feyenoord-aanvoerder, die tussen 2006 en 2012 bij Liverpool speelde, heeft goede herinneringen aan de duels met de grote rivaal. In het treffen in 2011 maakte hij zelfs een hattrick, het eerste doelpunt (hieronder te zien) kwam tot stand na een knappe actie van Luis Suárez.

'Het verschil is toch minder groot dan wij denken, vooral als we tactisch slimmer blijken te zijn. En dat het gezanik over verschil in budgetten vooral een excuus is.'
• Twee dagen nadat hij had verklaard dat PSV geen schijn van kans zou hebben tegen Atlético Madrid, is Willem van Hanegem in het AD tot een totaal ander inzicht gekomen.

Jorrit Hendrix is bij PSV het kind van de rekening geworden na de komst van Marco van Ginkel in de winter. De 21-jarige middenvelder is zijn plek op het middenveld kwijtgeraakt aan de Chelsea-huurling en lijkt die voorlopig niet terug te krijgen. Hendrix doet er alles aan om zich terug te vechten in de basis van de Eindhovenaren en net als Van Ginkel en Davy Pröpper een box-to-box-speler te worden.

• Er is er één jarig! Álvaro Recoba blaast vandaag veertig kaarsjes uit. Een mooi moment om nog eens terug te blikken op de carrière van de vorig jaar gestopte Uruguayaan.

'Op 24 april zit ik in De Kuip bij de bekerfinale. Dan ben ik een hartstochtelijk fan, met een FC Utrecht-sjaaltje om. Maar deze wedstrijd geef ik alles voor Excelsior.'
• Rick Kruys staat vrijdag met Excelsior tegenover zijn voormalige én toekomstige werkgever FC Utrecht. Hij verdedigde als speler de kleuren van de Domstedelingen en gaat er na dit seizoen als jeugdtrainer aan de bak. (AD)

• Van I Lupi (De Wolven) naar The Foxes? Het speculeren rondom Francesco Totti blijft aanhouden. Nadat de AS Roma-legende woensdag al in verband werd gebracht met een overstap naar de Verenigde Staten, komt La Gazzetta dello Sport nu met een ander opmerkelijk bericht. Claudio Ranieri zou Totti namelijk hebben benaderd voor een transfer naar Leicester City.

• Het duel Sibir Novosibirsk - Torpedo Armavir in de Russische tweede divisie liep woensdag behoorlijk uit de hand, nadat de arbiter in de slotfsae een penalty had toegekend aan de uitclub die in de 2-2 eindstand resulteerde. De massale knokpartij die kort daarop uitbrak, leverde slechts drie rode kaarten op.

• Een bakker uit Glasgow met een Celtic-hart heeft zich gespecialiseerd in het bakken van bovenstaande foptaart. Van buiten het ideale verjaardagscadeau voor een verstokte Rangers-fan, maar na het aansnijden wacht een onaangename groen-witte verrassing.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.