Guardiola: 'Messi is de beste speler ooit'

Reacties

Bayern München-trainer Josep Guardiola heeft zich na afloop van de halve finale in de Champions League uiterst lovend uitgelaten over Lionel Messi. De Argentijnse sterspeler van Barcelona had over twee duels een groot aandeel in het bereiken van de eindstrijd.

Guardiola: 'Messi is de beste speler ooit'

In eigen huis won de Catalaanse grootmacht vorige week met 3-0, mede door twee goals van Messi. In Beieren stond de Argentijn gisteravond beide keren aan de basis van het Barcelona-doelpunt, al kon ook hij niet voorkomen dat er verloren werd met 3-2. De finaleplek kwam evenwel geen moment in gevaar.

De hoofdrol van Messi in het tweeluik ontlokte Guardiola een stevige uitspraak na afloop. 'Ik heb Pelé niet zien spelen, maar ik weet wel dat Messi de beste speler ooit is. Hij is uniek.'

Tijdens de rust, toen Barcelona nog met 1-2 voor stond, had Guardiola een onderonsje met Messi. 'Wat ik tegen hem zei? Dat ik heel blij ben dat hij helemaal terug is. Messi is weer op zijn beste niveau en helemaal de oude. Het is een voorrecht dat ik zijn trainer heb mogen zijn' , vervolgde Pep  over de samenwerking in Camp Nou. 'En dat zou voor iedereen moeten gelden. We mogen onszelf gelukkig prijzen dat we in het Messi-tijdperk leven.'

Wie de tegenstander wordt in de finale is nog niet duidelijk,  maar Guardiola hoopt dat Messi en Barcelona voor de vijfde keer De Cup met de Grote Oren  in de wacht zullen slepen. 'Ikzelf kan Barcelona alleen maar feliciteren. Hopelijk winnen ze die vijfde; dat verdienen ze', aldus de voormalig succescoach van Barça, die in 2009 en 2011 zelf als trainer met de Spanjaarden de Champions League won.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.