Guardiola kan zijn ongekende succesrato verder opkrikken

Reacties

Josep Guardiola (44) is met recht een succescoach. Een rekensom na het behalen van de titel met Bayern München levert een bizar hoog succesrato op: gemiddeld na elke achttien wedstrijden pakt de Spanjaard een prijs.

Guardiola kan zijn ongekende succesrato verder opkrikken

De 348 officiële duels die Guardiola's trainerscarrière inmiddels telt, hebben hem negentien prijzen opgeleverd. Dat is een bizar hoog aantal gezien zijn nog relatief korte trainerscarrière. Na vier jaar bij Barcelona koos hij voor een sabbatical om in 2013 weer fris aan de slag te gaan bij Bayern München.  

Zijn succesrato heeft met dat jaartje de batterij opladen allerminst schade opgelopen. Na veertien prijzen met Barcelona staat de teller na bijna twee jaar in Beierse dienst inmiddels op vijf. Slechts acht van de mogelijke 27 titels gingen aan de ploeg van de Spaanse oud-international voorbij, hetgeen een percentage van zeventig procent oplevert.

Guardiola kan zijn toch al ongekende moyenne nog verder opkrikken dit seizoen. Bayern München kan dinsdag ten koste van Borussia Dortmund de finale om de DFB Pokal bereiken, terwijl in de halve finale van Champions League de confrontatie met Barcelona wacht.

Opgeteld kan het huidige seizoen nog maximaal negen wedstrijden (waarvan vier in de Bundesliga) en dus ook nog twee prijzen (Duitse beker en de Champions League) opleveren. Bij een treble komt het gemiddelde van Guardiola op zeventien duels per prijs. Daar gaat hij ook voor. 'Alleen een treble is genoeg voor clubs als Real Madrid, Barcelona en Bayern.'

Prijzenkast trainer Guardiola

PRIJZENKAST TRAINER GUARDIOLA
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.