Guardiola kan supertalent en evenknie Gabriel inzetten

Reacties

In een poging de titelstrijd nieuw leven in te blazen kan Manchester City-manager Pep Guardiola beschikken over Gabriel Jesus (19). Diens reputatie is het Braziliaanse toptalent al vooruitgesneld.

Guardiola kan supertalent en evenknie Gabriel inzetten

Gabriel kwam in augustus tot een vergelijk met Manchester City over een verhuizing, waarmee een transfersom van ruim dertig miljoen was gemoeid. Daarbij werd afgesproken dat de Braziliaanse international het seizoen zou afmaken met Palmeiras voor hij zich daadwerkelijk ging melden in Manchester.

Nu staat Gabriel te trappelen zich te bewijzen in het shirt van Manchester City, dat de laatste weken worstelt. De Braziliaan, die in eigen land werd uitgeroepen tot beste debutant in de Série A, zag afgelopen zondag met eigen ogen hoe Everton zijn nieuwe club een pak slaag gaf (4-0).

De international heeft groen licht gekregen om zijn bijdrage te leveren aan de wederopstanding van The Citizens, die inmiddels tien punten achterstand heeft op koploper Chelsea. Zaterdag tegen Tottenham Hotspur kan hij zijn eerste minuten maken in het shirt van City. De verwachtingen zijn hooggespannen. 'Hij heeft de potentie om een van de beste aanvallers te worden', legt technisch directeur Txiki Begiristain de lat hoog voor Gabriel.

De cijfers die Gabriel kan overleggen roepen die verwachtingen ook op. Hij scoorde niet alleen vijf keer in zijn zes interlands voor het Braziliaanse nationale elftal, maar hij bewees ook bij Palmeiras zijn waarde als aanvaller. In de 45 duels in de hoofdmacht van de Braziliaanse kampioen was hij bij 27 doelpunten betrokken. Daarvan kreeg hij 21 keer de treffer op zijn naam.

De aanwezigheid van Guardiola was een van de belangrijkste redenen om te kiezen voor City, waar meer Europese topclubs hem wilde inlijven. 'Hij was de enige trainer die me belde. Wat hij allemaal heeft bereikt en zijn intelligentie versterkten mijn wens met hem te werken', vertelde Gabriel op de City-website.

'Mij is één ding opgevallen. Guardiola is net als ik helemaal gek van voetbal. Hij leeft voetbal 24 uur per dag. Ik ben hetzelfde', aldus de aanvaller, die net als bij Palmeiras bij The Citizens rugnummer 33 gaat dragen. Dat nummer koos hij bij Palmeiras omdat het de leeftijd was waarop Jezus Christus overleed.

Conhecendo a verdadeira MANCHESTER ❄️☃️�� #muitofrio

Een foto die is geplaatst door Gabriel Jesus Oficial (@dejesusoficial) op

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.