Guardiola hoopt op meespelen Ronaldo in CL-topper

Reacties

Pep Guardiola hoopt dat Cristiano Ronaldo fit genoeg is om woensdag met Real Madrid aan te treden tegen Bayern München in de halve finale van de Champions League. De trainer van de Beierse club is voorafgaand aan de heenwedstrijd in Spanje behoedzaam voor de klasse van De Koninklijke.

Guardiola hoopt op meespelen Ronaldo in CL-topper

'Ik ben blij dat we tegen Real spelen. We zullen van goeden huize moeten komen om het ze lastig te maken. Voor mij persoonlijk is het uiteraard speciaal om terug te komen in Spanje', liet de Spanjaard weten, die eerder alle denkbare prijzen met Barcelona binnen sleepte.

Bayern kan een record vestigen in het miljoenenbal. Der Rekordmeister zou namelijk de eerste club kunnen zijn die een Champions League-titel prolongeert. 'Het is niet makkelijk om de titel opnieuw te winnen. Wat dat betreft ben ik trots op mijn spelers: ze blijven gefocust. Ik wil voor lange termijn verbonden blijven aan deze club. Het is mijn team en ik heb het gevoel dat we nog beter kunnen', liet Guardiola in aanloop naar de wedstrijd weten.

Passie
Philipp Lahm verwacht dat de wedstrijd bepaald wordt door strijd, passie en de wil om te winnen. 'Het is een ontmoeting tussen twee topploegen. We hebben de potentie om ze te verslaan. Ikzelf weet nog niet of ik morgen als linksback of als middenvelder speel. Dat is tot op heden onduidelijk', aldus de Duitser.

Javi Martínez keert net als zijn trainer terug op oude bodem. De Spanjaard speelde in het verleden voor Athletic de Bilbao. Hij waakt vooral voor de omschakeling van de Madrilenen. 'Het belangrijkste is om hun snelle counteraanvallen in de kiem te smoren. Dat is hun sterke punt. Ook moeten we ons niet alleen bekommeren om Cristiano Ronaldo, maar om heel het elftal.'

De wedstrijd wordt woensdagavond om 20.45 uur gespeeld in stadion Santiago Bernabéu in Madrid.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.