Guardiola: 'Het loopt momenteel niet vloeiend bij ons'

Zaterdag verspeelde Barcelona punten tegen Sevilla na een doelpuntloos gelijkspel. Dinsdag werd met moeite (1-0) gewonnen van Granada. Coach Pep Guardiola is niet tevreden.

'De waarheid is dat de bal trager rond ging dan normaal is bij ons', constateerde Guardiola na het duel met Granada dat beslist werd door een mooie vrije trap van Xavi. 'Dat is normaal ons sterke punt. Maar we slaagden er niet in volledige controle te krijgen. Dat gebeurt wel eens als je zoveel wedstrijden als wij spelen.'

'Als je 1-0 voorstaat, kan er van alles gebeuren. We speelden ook nog eens tegen tien man (Jaime Romero van Granada kreeg kort na rust zijn tweede gele, dus rode, kaart en in de blessuretijd overkwam teamgenoot Dani Benitez hetzelfde, red.) en als je dan de tweede maar niet kan maken, komt er wat angst in de ploeg. We speelden niet slecht, maar het liep niet vloeiend. Dat kan wel eens gebeuren.' Foto: VI Images