Guardiola: 'Het liefste heb ik duizend Dantes'

Reacties

Bayern München-trainer Pep Guardiola heeft de minimale 1-0 zege bij Borussia Dortmund opgedragen aan centrumverdediger Dante.

Guardiola: 'Het liefste heb ik duizend Dantes'

Bij afwezigheid van onder meer Arjen Robben, Franck Ribéry en David Alaba ontpopte Dante zich tegen Dortmund tot absolute uitblinker in de ogen van Guardiola. 'Ik wil deze overwinning opdragen aan Dante. Het liefste had ik duizend Dantes in mijn selectie', sprak de Bayern-coach tegen het Duitse Sky Sport.

De lof van de Spaanse succestrainer voor Dante is extra opmerkelijk omdat de Braziliaan sinds de winterstop pas vier keer mocht starten in de Bundesliga. Ook Robert Lewandowski is niet altijd zeker van een basisplaats, maar tegen zijn oude werkgever was hij met de winnende treffer goud waard. 'Lewa was geweldig vandaag', jubelde Guardiola.

'Dat doelpunt toont de klasse van Lewa aan, hij doet dat heel erg goed', vond ook Dortmund-coach Klopp, die vier seizoenen met de Poolse spits werkte. 'In de tweede helft speelden we aardig. Alleen tegen ons speelt Bayern zoveel lange ballen, maar aanvallend ontbrak het ons aan slagkracht', besloot Klopp.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.