Guardiola haalt Xabi Alonso als opvolger van Kroos

Omdat de rentree van de geblesseerde middenvelders Javi Martínez, Thiago Alcántara en Bastian Schweinsteiger (allen knie) nog even op zich laat wachten, voelde Bayern München zich genoodzaakt zich nog te roeren op de transfermarkt. De Duitsers kaapten in de laatste week van de transferwindow Xabi Alonso weg bij Real Madrid.

Guardiola haalt Xabi Alonso als opvolger van Kroos

Alonso zette in München zijn handtekening onder een tweejarig contract. De verdedigende middenvelder ondertekende in januari dit jaar nog een verbeterd contract bij Real Madrid, maar wilde daar na de komst van Toni Kroos alsnog onderuit. De Duitser bewandelde juist de omgekeerde weg: hij ging van München naar Madrid.

De 32-jarige Spanjaard kwam in de zomer 2009 over van Liverpool. In de vijf contractjaren in Madrid kwam hij in 236 wedstrijden in actie. Daarin werd hij een keer Spaans kampioen, won hij een keer de Spaanse Super Cup en veroverde hij twee keer de beker. Daarnaast won vorig seizoen met Real Madrid - evenals in het seizoen 2004/05 met Liverpool - de Champions League. Hij kwam wegens een schorsing echter niet in actie in de finale tegen Atlético Madrid.

De 113-voudig international zette woensdag een punt achter zijn interlandloopbaan. Alonso veroverde in elf jaar tijd drie hoofdprijzen met het Spaanse elftal: het EK in 2008 en 2012 en het WK in 2010.

Met de transfer van de middenvelder zet de uitbreiding van de Spaanse enclave in München door. Met de komst van Alonso ontvangt trainer Pep Guardiola al de vijfde Spanjaard in zijn selectie. Inclusief de technische staf heeft Bayern nu negen Spanjaarden in dienst.

Bekijk hier al onze video's