Guardiola haalt gewilde Thiago Alcántara naar Bayern

Bayern München heeft met Barcelona overeenstemming bereikt over de transfer van Thiago Alcántara. De 22-jarige middenvelder droeg zelf bij aan de overgang.

Guardiola haalt gewilde Thiago Alcántara naar Bayern

'Thiago Alcántara was de grote wens van onze trainer Josep Guardiola', vertelde bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge. 'We zijn blij dat we erin geslaagd zijn deze grote transfer te doen. Thiago is tot beste speler van het jeugd-EK gekozen. Hij is een fantastische speler met grote potentie die Bayern komt versterken.'

Alcántara tekent in Beieren een contract voor vier jaar. Met de transfer is een bedrag van 25 miljoen euro gemoeid, waarvan Bayern twintig miljoen overmaakt naar Barcelona. De rest van de afkoopsom wordt onder andere betaald in de vorm van de recette van een vriendschappelijke duel. Alcántara droeg zelf ook indirect bij aan de bijdrage door genoegen te nemen met een lager salaris.

Bayern maakte dankbaar gebruik van een clausule in het contract van Alcántara, wiens afkoopsom tot 31 juli flink lager was door een geringe inbreng van de jeugdinternational afgelopen seizoen in wedstrijden van Barcelona. Per 1 augustus zou de gelimiteerde transfersom negentig miljoen euro zijn.

Thiago Alcántara, die op het EK Onder 21 jaar een van de pijlers was onder het Spaanse succes (de ploeg veroverde de titel door in de finale Italië te verslaan), had wel oren naar een vertrek bij Barcelona omdat hij in Camp Nou naar eigen gevoel te weinig aan spelen toekomt. Bij Bayern treft hij bovendien met Guardiola een trainer die hij kent vanuit zijn jeugd in de Catalaanse hoofdstad.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's