Guardiola eist doelpunten in jacht op record Van Gaal

Reacties

Hoewel Manchester City in de Champions League-return tegen AS Monaco vooral doelpunten moet voorkomen, is manager Josep Guardiola niet van plan om extra te leunen op zijn defensie. De Spanjaard wil woensdag in zijn honderdste Europese wedstrijd als coach vol op de aanval.

Guardiola eist doelpunten in jacht op record Van Gaal

Manchester City verdedigt in Monaco een 5-3 voorsprong uit de spectaculaire heenwedstrijd in het Etihad Stadium van vorige maand. De Fransen moeten minstens twee keer scoren om door te gaan naar de kwartfinale, maar dat betekent niet dat Guardiola zijn focus op de defensie legt.

'Ik wil dat mijn team vanaf de eerste minuut voor de zege gaat', benadrukte Guardiola dinsdag op de persconferentie. 'We moeten scoren, want dat is de beste verdediging. Als we ons alleen gaan richten op het voorkomen van doelpunten, dan graven we ons eigen graf.'

Guardiola kan woensdag zijn honderdste Europese wedstrijd als coach opluisteren met zijn 62ste zege. In dat geval is de Spanjaard de meest succesvolle trainer ooit na honderd Europese wedstrijden. Dat is nu nog Louis van Gaal, die bij het bereiken van de bijzondere mijlpaal 61 zeges op zijn palmares had staan.

Guardiola kan daarnaast voor het zevende seizoen op rij de kwartfinale van de Champions League bereiken, al is hij daar naar eigen zeggen niet mee bezig. 'Ik wil City gewoon aan een plek bij de laatste acht helpen, want dat is een droom voor mij. Monaco is een fantastische ploeg, dus ik wil alle mensen uitnodigen om naar het stadion te komen. Het wordt een mooie wedstrijd', aldus Guardiola.

AS Monaco
AS Monaco beseft op zijn beurt dat het een lastig karwei wordt om de 5-3 nederlaag van 21 februari weg te poetsen. Trainer Leonardo Jardim, die nog niet weet of hij kan beschikken over Radamel Falcao, gaat er zelfs al vanuit dat The Citizens gaan scoren in Monaco.

'Ik denk dat we minstens drie doelpunten moeten maken om door te gaan', voorspelde de Portugees tijdens zijn perspraatje. 'Ik denk dat er morgen veel ruimte ligt in de omschakeling, dus het kan zijn dat er opnieuw veel doelpunten vallen. Het is voor ons zaak om de fouten uit de heenwedstrijd niet opnieuw te maken.'

Het duel tussen AS Monaco en Manchester City begint woensdagavond om 20.45 uur.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.