Guardiola: 'Deze nederlaag is mijn verantwoordelijkheid'

Reacties

Trainer Pep Guardiola trekt het boetekleed aan na de 3-0 nederlaag van Bayern München tegen Barcelona, waardoor het uitzicht op de Champions League-finale in Berlijn mijlenver weg lijkt.

Guardiola: 'Deze nederlaag is mijn verantwoordelijkheid'

'Ik kan mijn spelers niets verwijten. Ze hebben de laatste jaren veel prijzen gewonnen, waaronder het WK. Deze nederlaag is mijn verantwoordelijkheid. Het team heeft in de laatste maanden veel moeilijke situaties gekend', waarmee Guardiola onder meer doelde op de blessures van Arjen Robben en Franck Ribéry.

Voor zijn oude club had Guardiola enkele lovende woorden over, met speciale aandacht voor Lionel Messi, die twee van de drie treffers voor zijn rekening nam. 'Messi, maar ook de rest van Barcelona verkeert in topvorm. Het is moeilijk om Messi, Luis Suarez en Neymar in bedwang te houden. We waren niet dominant genoeg. We wilden de wedstrijd domineren, maar na de eerste tegengoal waren we de controle helemaal kwijt.'

Guardiola besefte dat in de blessuretijd het perspectief voor de Duitse kampioen resoluut was verslechterd door de goal van Neymar, de derde van de avond. 'Helaas is die treffer nog gevallen. De return is daarmee gecompliceerd geworden. Maar we gaan het vanzelfsprekend wel proberen. We gaan de strijd aan', zei de Spanjaard tot slot.

Ook Xabi Alonso sprak van een haast onhaalbare missie in de return. 'De eerste goal was bepalend en veranderde het duel. Een verschrikkelijk resultaat, al gebeuren er soms gekke dingen in voetbal', aldus Alonso. Over het spel van Der Rekordmeister was hij duidelijk. 'We hadden het meeste balbezit, maar als je niet scoort heeft dat rondspelen niet veel zin', stelde de voormalige speler van Real Madrid.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.