Guardiola claimt titel al: 'Op tandvlees binnengesleept'

Reacties

Alleen als VfL Wolfsburg zondag wint van Borussia Mönchengladbach kan Bayern München de landstitel theoretisch nog ontgaan. Trainer Pep Guardiola feliciteerde zijn spelers na de 1-0 zege op Hertha BSC daarom alvast met het derde kampioenschap op rij.

Guardiola claimt titel al: 'Op tandvlees binnengesleept'

'Theoretisch zijn we nog geen kampioen van Duitsland, maar praktisch wel', zei Guardiola. 'Daarom mijn gelukwensen aan het team. Nu moeten we ons richten op de andere competities, want ons wacht een enorme uitdaging', aldus de Spaanse tacticus, die daarmee doelde op de halve finales van het Duitse bekertoernooi (dinsdag tegen Borussia Dortmund) en de Champions League (in mei tegen Barcelona).

Bayern moest er afgelopen woensdag nog hard aan trekken tegen FC Porto (6-1) om op drie fronten actief te blijven. Dat was tegen Hertha te merken. Tien minuten voor tijd kwam de bevrijdende treffer pas, van de voet van Bastian Schweinsteiger. 'We wisten dat we het moeilijk zouden krijgen, we hebben veel minuten in de benen en maar weinig rust gehad. We liepen op ons tandvlees, maar de ploeg heeft het geweldig gedaan. Ik ben ongelooflijk trots op mijn spelers', aldus Guardiola.

De spoeling is momenteel inderdaad dun bij Der Rekordmeister. Belangrijke spelers als David Alaba, Holger Badstuber, Mehdi Benatia, Franck Ribéry en Arjen Robben ontbraken nog steeds, terwijl Xabi Alonso, Juan Bernat en Thiago Alcántara rust kregen. Daardoor waren er basisplaatsen voor Gianluca Gaudino, Sebastian Rode en Mitchell Weiser. Weiser kreeg als aangever de complimenten van zijn coach. 'Dat doelpunt heeft hij zeer goed voorbereid. Dat was een geniale ingeving.'  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.