Guardiola: 'Blij voor de club, ook voor de spelers en Jupp'

Bayern München legde zaterdag beslag op de Wereldbeker als passende afsluiting van een superjaar. Trainer Josep Guardiola stelde zich bescheiden op.

Guardiola: 'Blij voor de club, ook voor de spelers en Jupp'

De vijftigste en laatste officiële wedstrijd van het seizoen bracht Bayern München de vijfde hoofdprijs van het seizoen. Raja Casablanca kwam de sterke Beierse start niet meer te boven (0-2).

Met de zege in Marrakesh heeft Guardiola al zijn zes duels als trainer in de strijd om de Wereldbeker voor Clubs gewonnen, en ook drie keer de titel op zijn palmares kunnen bijschrijven.

Ondanks de status van meest succesvolle trainer van dit toernooi zette Guardiola zichzelf op de achtergrond. 'Ik ben blij voor de club, maar ook voor de spelers en Jupp', verwees de Spanjaard naar zijn voorganger Heynckes, die Bayern leidde naar de drie eerdere hoofdprijzen van 2013.

'Ongelooflijk om aan het einde van zo'n jaar nog een titel te winnen', zei aanvoerder Philipp Lahm. 'We hebben het onszelf wel soms moeilijk gemaakt.' Zijn teamgenoot Thomas Müller wilde er niet te veel woorden aan vuil maken. 'We zouden deze wedstrijd ook kritischer kunnen analyseren, maar zo kort voor Kerst en de jaarwisseling moeten we dat niet doen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen