Guardiola beschuldigd van 'competitievervalsing'

Reacties

Dat Bayern München zaterdag met een B-team verloor bij FC Augsburg is niet goed gevallen in Duitsland. Armin Veh (trainer Eintracht Frankfurt) en Horst Heldt (manager Schalke) beschuldigen de landskampioen van competitievervalsing.

Guardiola beschuldigd van 'competitievervalsing'

Bayern was dit seizoen ongenaakbaar in de Bundesliga en snelde in recordtempo naar de landstitel, die op 25 maart al veroverd werd met een 3-1 zege bij Hertha BSC. Op dat moment had Bayern twee keer gelijkgespeeld in de competitie en de overige 25 duels allemaal gewonnen. Bayern-trainer Pep Guardiola besloot daarna te doen wat hij bij Barcelona gewend was. Zijn sterspelers rust geven in de competitie, de focus leggen op de Champions League en jeugdspelers de kans geven.

Daarmee veranderde echter het perspectief van een wedstrijd tegen Bayern totaal. Waar voorheen teams zich bij voorbaat neerlegden bij een nederlaag, sleepte vorige week Hoffenheim 1899 een 3-3 gelijkspel uit het vuur en kon Augsburg zaterdag zelfs met 1-0 winnen. In dat verloren duel gooide Guardiola met Ylli Sallahi, Mitchell Weiser en Pierre Emil Højbjerg maar liefst drie jeugdspelers als basiskracht in het diepe.

Stijl
Het roulatiesysteem van Bayern stuitte Eintracht Frankfurt-trainer Veh tegen het zere been, vertelde hij aan Sport1. 'Natuurlijk kun je van Augsburg verliezen, maar wanneer je de opstelling ziet, kun je stellen dat het ene team fortuinlijker is dan het andere.'

Ook Horst Heldt, de technisch manager van Schalke 04, was niet blij met de competitievervalsing van de landskampioen. 'Er komen altijd verstandige uitspraken van Bayern, die wij maar moeten aannemen. Ze hadden vast te veel last van blessures', zei hij met een ironische ondertoon. 'Hun acties zorgen er echter voor dat anderen problemen krijgen. Dit heeft ook met stijl en gratie te maken.'

Voorbij
De reden voor de tirade van Heldt is glashelder want volgende week zaterdag ontvangt Bayern in eigen huis Borussia Dortmund, waarmee Schalke 04 in een gevecht is verwikkeld om de tweede plaats in de Bundesliga. Heldt zal ongetwijfeld hopen dat zijn woede ervoor zorgt dat Bayern dan met het eerste elftal aan de aftrap staat en Dortmund gevoelig puntenverlies toebrengt.

Guardiola leek echter weinig gevoelig voor de kritiek aan zijn adres. 'De Bundesliga is voor ons voorbij. De prijs staat in ons museum en daar blijft hij voor altijd staan.' Guardiola heeft zijn blik vooral gericht op woensdag, als Bayern het thuis in de kwartfinale van de Champions League opneemt tegen Manchester United. Na de 1-1 in de heenwedstrijd heeft titelverdediger Bayern voldoende aan een doelpuntloos gelijkspel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.