Guardiola: 'Alsof we er met ons hoofd niet bij waren'

Pep Guardiola gaf na de 3-1 nederlaag bij FC Porto toe dat hij niet erg verrast was. De nederlaag kwam weliswaar hard aan, maar de trainer van Bayern München kende de kwaliteiten van de tegenstander. Al wilde hij ook de fouten van zijn eigen ploeg niet onbenoemd laten.

De 3-1 nederlaag in Portugal betekende woensdag een slechte start aan de kwartfinale in de Champions League. Al na tien minuten stond het 2-0, maar de Spaanse oefenmeester wilde niet spreken van een schok. 'We waren niet verrast door de goede start van Porto', sprak hij. 'Ik wist al dat we een uitstekende tegenstander zouden treffen.' Toch zag hij bij zijn eigen ploeg het nodige fout gaan.

'Het leek wel alsof we er in de eerste minuten met ons hoofd niet helemaal bij waren, we leken een beetje afwezig', zocht hij naar een verklaring. 'Dit is wel de Champions League... Daarin moet je nagenoeg perfect zijn om een wedstrijd te winnen. Als je zo snel al met 2-0 achter komt, dan wordt het tegen iedere tegenstander lastig. Ik vind dat we het daarna goed hebben gedaan, maar na de 3-1 werd het weer moeilijk.' Dat zal het ook in de return worden, weet Guardiola. 'Maar we hebben nog zes dagen om ons daarop goed voor te bereiden.'

Keeper Manuel Neuer verwees na afloop indirect naar de afwezigheid van onder meer de geblesseerde Arjen Robben. 'We waren minder overtuigend in onze passing en we creëerden nauwelijks kansen. Daarnaast maakten we persoonlijke fouten', doelde hij op ketsers van Xabi Alonso en Dante bij de eerste twee goals. 'In de Champions League wordt dat keihard afgestraft. Vanavond zijn we als collectief tekortgekomen, maar er is nog geen man overboord.'