Guardado en Moreno met Mexico naar Copa América

Reacties

PSV-spelers Andrés Guardado en Héctor Moreno zijn door bondscoach Juan Carlos Osorio opgenomen in de definitieve selectie van Mexico voor de Copa América Centenario. Het toernooi wordt van 3 tot en met 26 juni gehouden in de Verenigde Staten.

Guardado en Moreno met Mexico naar Copa América

Het PSV-duo maakte al deel uit van de veertigkoppige voorselectie van de Mexicanen, die in de groepsfase Uruguay, Jamaica en Venezuela tegenkomen. Op 26 mei reist de nationale selectie van Mexico naar de Verenigde Staten af voor de voorbereiding op het toernooi.

Het lijkt een drukke zomer te worden voor Guardado, die eerder al liet weten ook graag in actie te komen op de Olympische Spelen. PSV reageerde aanvankelijk niet enthousiast, maar overweegt de middenvelder toch groen licht te geven. 'Natuurlijk ziet die situatie er nu gunstiger uit voor hem en PSV', zei algemeen directeur Toon Gerbrands direct nadat de Eindhovenaren de landstitel hadden gewonnen. PSV speelt met dank aan het winnen van de titel niet in de voorronde van de Champions League. Het olympisch voetbaltoernooi in Brazilië vindt plaats van 3 tot 20 augustus.

Ex-FC Twente-aanvaller Jesús Corona zit eveneens bij de Mexicaanse selectie voor de jubileumeditie van de Copa América.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.