Guardado en Corona Mexicaanse uitblinkers, VS herpakt zich

Reacties

Mexico is dankzij Andrés Guardado en Jesús Corona al zeker van een plaats in de vijfde en beslissende ronde van de WK-kwalificatie in Midden-Amerika. De Verenigde Staten heeft zich na een nederlaag en een gelijkspel in de kwalificatiereeks richting het WK van 2018 in Rusland herpakt tegen Guatemala.

Guardado en Corona Mexicaanse uitblinkers, VS herpakt zich

Groep A
De Mexicaanse ploeg van bondscoach Juan Carlos Osorio won in de nacht van dinsdag op woensdag ook zijn vierde groepswedstrijd. PSV-middenvelder Guardado zette het thuisland vanaf de strafschopstip op het juiste spoor, waarna Corona (ex-FC Twente) tegen Canada de eindstand op 2-0 bepaalde. Daardoor gaat het land soeverein aan kop, met twaalf punten uit vier wedstrijden. El Tricolor wordt gevolgd door Honduras en Canada, met vier punten uit vier duels. El Salvador is hekkensluiter met twee punten.

Groep B
Costa Rica kan een ticket naar de volgende ronde bijna niet meer ontgaan. Nummer drie Jamaica werd in eigen huis met 3-0 verslagen - Bryan Ruiz (ex-Twente) nam de 2-0 voor zijn rekening - en daardoor is het gat tussen de twee met nog twee wedstrijden te gaan nu zes punten. De Costa Ricanen worden als koploper in Groep B gevolgd door Panama, dat door een 1-0 overwinning tegen hekkensluiter Haïti op zeven punten staat.

Groep C
Bondscoach Jürgen Klinsmann mag door een zege tegen Guatemala weer hopen op een ticket naar het WK 2018. Met de Verenigde Staten bleek hij met 4-0 te sterk voor de bezoekers, die vrijdag nog met 2-0 wonnen van de Amerikanen. Clint Dempsey verzorgde de openingstreffer, waarna de score verder opliep via Geoff Cameron en Graham Zusi. Voormalig AZ-spits Jozy Altidore verzorgde in de 89ste minuut het slotakkoord.

Daardoor bezet Team USA de tweede plaats na vier speelronden. Die geeft aan het einde van de cyclus ook recht op een plek in de beslissende kwalificatieronde. Trinidad & Tobago gaat nog altijd aan kop in Groep C. The Soca Warriors waren met liefst 6-0 te sterk voor Saint Vincent en de Grenadines, waar de eerdere confrontatie afgelopen vrijdag nog in een nipte 3-2 zege eindigde. Levi Garcia kwam opnieuw in actie, maar de achttienjarige aanvaller van AZ gaf zijn doelpuntrijke debuut geen vervolg. Hij scoorde dit keer niet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.