Grote zorgen bij Besiktas voor ontmoeting met Ajax

Reacties

Besiktas-trainer Sergin Yalcin krijgt voor de aanstaande Champions League-clash met Ajax steeds minder te kiezen. Niet alleen Miralem Pjanic kwam vrijdag gehavend uit de generale repetitie. 

Grote zorgen bij Besiktas voor ontmoeting met Ajax
© Imago
Ajax
Ajax
2 - 0
Beşiktaş
Beşiktaş

Pjanic viel na een halfuur geblesseerd uit tegen Altay en na afloop zei Yalcin al dat de van Barcelona overgekomen middenvelder de wedstrijd tegen Ajax waarschijnlijk niet zal gaan halen. Pjanic heeft zaterdag een MRI-scan laten maken en kampt met een verrekking in een spier in zijn dijbeen, zo meldt Besiktas op de officiële website van de club. Er wordt in de update niets gezegd over de geschatte revalidatieperiode.

Pjanic is niet de enige speler die een scan heeft laten maken. Ook Atiba Hutchinson meldde zich zaterdag in het ziekenhuis en ook hij blijkt met een verrekking in een spier te maken te hebben. Dat lijkt te betekenen dat de inmiddels 38-jarige Hutchinson, ex-PSV en de aanvoerder van Besiktas, de wedstrijd tegen Ajax niet zal halen.

En dan kan er ook nog een streep door de naam van Francisco Montero. De verdediger, die nog scoorde in de Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund, is besmet geraakt met het coronavirus en in zelfisolatie gegaan. Spits Kenan Karaman heeft vrijdag tegen Altay een vinger gebroken. Dat zou zijn inzetbaarheid tegen Ajax niet in gevaar moeten brengen.

De nieuwe blessures vullen de lappenmand van Besiktas alleen nog maar verder. Domogoj Vida, Welinton, Mehmet Topal, Salih Ucan, Oguzhan Özyakup, Georges-Kevin N'Koudou en Rachid Ghezzal zijn ook al niet fit. 'Maar Necip Uysal, Michy Batshuayi, Valentin Rosier en Cyle Larin zullen terugkeren', zei Yalcin vrijdagavond.

Besiktas verloor het eerste Champions League-duel met 1-2 van Dortmund; vrijdag ging het in de Süper Lig met diezelfde cijfers mis tegen Altay (2-1).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.