Grote teen houdt Velthuizen tot winterstop aan de kant

Reacties

Piet Velthuizen is tot de winterstop uitgeschakeld. De 28-jarige doelman van Vitesse moet deze week een operatie ondergaan aan de grote teen van zijn rechtervoet en kan daardoor de rest van het kalenderjaar niet meer in actie komen.

Grote teen houdt Velthuizen tot winterstop aan de kant

Velthuizen zat afgelopen zaterdag door die kwetsuur op bezoek bij AZ (0-1) ook al op de tribune. Eloy Room nam in Alkmaar de honneurs onder de lat waar, en zal dat ook in de resterende wedstrijden van Vitesse tegen Go Ahead Eagles, Ajax (beker), FC Twente, FC Groningen en Heracles Almelo doen.

Daarmee wordt het geduld van Room beloond. De 25-jarige sluitpost was in het seizoen 2010/11 ook al vaste keus onder de lat in Arnhem, maar moest weer genoegen met een reserverol toen Velthuizen in de zomer van 2011 na één jaar terugkeerde van zijn buitenlandse avontuur bij Hércules Alicante.

Afgelopen seizoen groeide Room op huurbasis bij Go Ahead Eagles wel uit tot vaste keus, maar door blessures van de andere reservedoelmannen bij Vitesse moest hij in de winterstop tegen zijn zin terugkeren naar de Gelredome. Sindsdien kwam Room nog maar drie keer in actie. Behalve het duel met AZ keepte hij eerder dit seizoen ook tegen PEC Zwolle (1-2) en in de bekerwedstrijd tegen VVSB (2-1).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.